Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 73 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının sonunda söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, İbrahimli'de 5 sokağın ana yollara kapatılmasını eleştirdi. Sucu, "Abdulkadir Aksu Bulvarı'nı E-5'e bağladınız. Çalışma bitti. Ancak sıkıntılar, aksaklıklar daha sonradan ortaya çıktı. Vatandaşlar Duisburg Bulvarı il Ahmet Yesevi arasındaki 5 sokağın UKOME kararı ile giriş çıkışa kapatılmasından şikayetçi. Gerek vatandaşlar gerekse mahalle muhtarı en azından giriş verilmesini istiyor. Buralar yoğunluk getirecek yerler de değil. Yüzlerce vatandaşın dilekçesi var. Bir inceletin" dedi.

Elif Köyü'nün altyapısı, su şebekesinin yarım kaldığını bir an önce bitirilmesini isteyen Sucu, Töreli köyünün de tek kanalizasyon şebekesi ve suyu olmayan tek köy olduğunu belirterek, "Bu geçmiş dönemlerin suçu ayıbı. Lütfen buraya da el atın" dedi.

GASKİ'nin altyapıda yüklenici firmasının ihaleyi kaybettiğini, yeni bir firmanın ihaleyi aldığını da hatırlatan Sucu, "Maaş konusunda sıkıntı yok. Ancak çalışanların 10 yıllık tazminatları var. Biz ihaleyi kaybettik ne haliniz varsa görün diyorlarmış. İçeride teminatlarının olduğunu biliyoruz. Bu sorunu da çözün" diye konuştu.

Osman Toprak ise, Köy Hizmetleri, Kolej Vakfının ihaleye İpekyoluna bağlantı sağlandı. Ara sokaklar trafiğe kapatıldı. Bununla ilgili bir çalışma yapabiliriz. Yüklenici firma ile ilgili sorun çözülecek. Meral KINACILAR, Okan YILMAZ