Sucu, "Sorulacak sorulardan başlıcası dünyanın en güçlü ordularından birinin genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları nasıl esir alınır? Cumhurbaşkanı dâhil olmak üzere devlet ve ülkemizi savunmak koruyup kollamakla yükümlü kişilerin en yakınlarına hain, darbeci örgüt üyeleri nasıl gaetirilir? Bir ülkenin silahlı kuvvetlerinde daha 10 ay önce terfi ettirilen 26 generalden 18 inin darbe girişiminde bulunan örgütün içinde olması nasıl görülmez? Yine bu ülkenin 13 bin hâkim savcısının neredeyse üçte birinin darbeci yapının yetiştirdiği kişiler olması nasıl tespit edilemez? Çocuklarımızı, geleceğimiz, emanet ettiğimiz çocuklarımızı yetiştiren on binlerce öğretmen nereden çıktı yetişti geldi ve eğitimin içine yuvalandı? Bu listeyi uzatabilirim işadamları, doktorlar, akademisyenler, valiler uzar gider. Kısaca biz bu noktaya nasıl geldik?" dedi.

BİR KESİM KANDIRILMADI

'Biz buraya göz göre göre geldik' diyen Sucu, "Şimdi bu ülkede herkes kandırıldım diyor, AKP lisi, liberali, gazetecisi, yazarı, yöneticisi, vekili, bakanı, hatta cumhurbaşkanı herkes kandırıldık diyor. Bir kesim hariç, bir kesimi kandıramadılar, inandıramadılar bir kesimle hiç ilişkiye geçemediler. Atatürkçüler, cumhuriyetin kuruluş değerlerine inanan ve güvenen o yolda yürümeye çalışan, laikliği olmazsa olmaz görenleri kandıramadılar. Bu yapıyı hep söyledik, işaret ettik, aman ha dedik ama sesimizi duymadınız kulaklarınızı kapadınız. Laikliğin ne denli önemli olduğunu gördük, bu ülke insanlar inançlarını istedikleri gibi yaşasınlar ve ibadet etsinler ama devlet laik olsun. Sayın genel başkanımızın bu süreçte hep vurguladığı gibi liyakat esas olsun. İlla bizden olacak anlayışı terk edilsin. biata bağlılığa bakmayın, Görev verilirken kafasının içine bakılsın, ülkeye millete hizmet ülküsüne, bilgisine yeteneklerine bakılsın artık" diye konuştu.

ŞAHİN CEVAP VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sucu'ya cevap vererek, "Ortak değerler üzerinden kutuplaşma istemiyorum" dedi. Şahin, “Fethullahçı Terör Örgütü ortak bir düşmandır, ona karşı ortak hareket etmemiz gerekir. Örgüt, bir gecede CHP genel başkanını kaset komplosüyle indirmedi mi? MHP genel başkan yardımcıları bir gecede istifa etmedi mi? Ortak değerlerimiz üzerinden tartıştırmayalım, insanları kutuplatırmayalım. Atütürk de bizim Cumhuriyette bizim. Ortak değerlerimiz üzerinden asla kutuplaşma istemiyorum” dedi.