Kaldırımlara sığmayan vatandaşların yolda yürümek zorunda kaldığını belirten belediye yetkilileri, kaldırımları genişletmek için harekete geçiyor. Tek şeritli yolda trafik akışının da hızlanması hedefleniyor.

ESNAFA ÖZEL CEP

Büyükşehir Belediyesi, yoğun bir yaya trafiğinin olduğu Suburcu Caddesi'nde önümüzdeki günlerde kaldırım genişletme çalışmalarına başlayacak. Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Kömürcü, kaldırım genişletme çalışmalarının Suburcu'dan başlayıp,eski Saray Caddesi'ne kadar devam edeceğini söyledi. Belediye olarak, esnafın da indir bindirde mağdur olmaması için cepler yapacaklarını belirten Kömürcü, bu çalışmalar için esnaftan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini belirtti.

YOL SÖKÜLMEYECEKKömürcü, kaldırımları genişletirken yolun kökünün sökülüp yapılmayacağına da vurgu yaparak, "Sadece iki yönde kaldırımları genişletiyoruz. İnsanlar kaldırımlara sığmıyor, artık yolda yürüyorlardı. Tek şeritli yol daha akıcı bir yol olacak. Parkomatı kaldırdığımız için beklemeler olmayacağından trafik daha seri bir şekilde akacak" dedi. Meral KINACILAR