GASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı. GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Şubat ayında havaların aniden soğumasıyla birlikte su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı abonelerin önlem alması gerektiğini söyledi.

?Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sayaçların sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerek diyen Uslusoy, ?Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içerisine gübre vs. konulmaması gerekir, çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltacaktır? dedi.

SICAK SU DÖKMEYİN

Uslusoy, Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını çok az bir şekilde açık bırakmalarını sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını, donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmaması gerektiğini ve sıcak su dökülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.