GASKİ Genel Müdürlüğünün 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, su fiyatlarının pahalılığı, gecekondulara su aboneliklerinin verilmesi ve su faturalarının 35 günde bir okunmasını gündeme getirdi.

Mehmet Sucu, "Su fiyatlarının bölgemizde yüksek olmasını yıllardır söylüyoruz. Bunun cevabı bizi tatmin etmiyor. Bir an önce Düzbağ projesinin hayata geçirilmesi talebimiz ve önerimizdir. Ayrıca abonelerle ilgili şikayet var. Su okuma sürelerinin 35 günde okunduğu söyleniyor. O zaman birinci kademeden ikinci kademeye geçiyor. Ve su tüketimi arttığı için fiyatta katlanıyor dolayısıyla vatandaşın cebinden fazla para çıkıyor. Birinci ve ikinci kademe arasında fark var. 1 aylık sürede okunsun. Su okuma sürelerinin 30 günün altına düşürülmesini talep ediyoruz. 0-12 tona kadar birinci kademe. 12 tondan 25 tona kadar itinci kademe. Birinci kademe az kullandığınız zaman su fiyatı düşük. 35 günde okunduğunda ikinci kademeye geçiyor. O zaman vatandaşın cebinden biraz daha az para çıkar. Bir konuda su abonelikleri. Torba yasada çıktı, ancak resmi gazetede yayınlanmadı. Su aboneliklerinin verilmesi konusu. Köyde gecekonduda oturanlara su aboneleri verilsin" diye konuştu.

Osman Toprak ise, "Biz okuma süresini dikkate alıyoruz. Onunla ilgili sizin dediğiniz gibi ikinci kademeye yansımıyor" dedi. Toprak, suyun uzaktan getirildiğini, enerji maliyetinden dolayı fiyatların yüksek olduğunu söyledi. İnşallah Düzbağ faaliyete geçtiği zaman düşer" dedi. Meral KINACILAR