MÜDÜRDEN SU KESİNTİSİNE AÇIKLAMA

Son zamanlarda bazı bölgelerdeki su kesintilerine büyük tepki gösteren vatandaşların tepkisine, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, "sadece bir yerde arıza olursa su kesintisine gidiliyor. Yani susuzluktan dolayı su kesintisi yok" dedi.

2015 YILINDA İYİ YAĞIŞ OLDU

Gaziantep'te 1 yılda 125 milyon m3 su tüketildiğini, kente saniyede 4.5 m3 su pompalandığını belirten Sönmezler, "300 binin üzerinde Suriyelinin de yaşadığı kentimize bu süreçte su sorunu yaşatmadık. 2014 yılı kuraktı su takviye ettik. 2015 yılında çok iyi yağış oldu. 1 günde baraja 10 milyon m3 su geldiğini biliriz. İlimizde su problemimiz yok. Arıza dışında kesinti yapmıyoruz. Bir yerde arıza varsa orada su kesintisine gidiliyor" dedi.

YENİ İMARA AÇILAN YERLERİN ALTYAPI VE İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜLECEK Kredi anlaşmasını imzalamak üzere oldukları Japon kredisiyle birlikte İbrahimli 2'nin kanalizasyon, içmesuyu, Beykent'in içmesuyu, kanalizasyon, atıksu arıtması, Bozdağ'ın içmesuyu kanalizasyonu, Kızılhisar'ın içmesuyu kanalizasyon projelerine başlanacağını söyleyen Sönmezler, "Kredi anlaşmasını imzalamak üzereyiz. Projelerimiz onay gördü. 25 yıl vadeli, ilk 7 yıl ana para ödemesiz olan bu kredi, Suriyeli göçmenlerin yaşadığı yerler için özel bir paket. Kredi tutarı 423 milyonTL" diye konuştu. Meral KINACILAR