Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi GASKİ Genel Kurulu Mayıs ayı 1. Olağan toplantısının 2. Birleşimi yapıldı. Meclis Salonu’nda Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında toplanan meclis üyeleri, 5 gündem ve 2 de gündem dışı maddeyi görüştü. GASKİ Genel Müdürlüğü hizmet alanına dahil ilçe, eski belde ve köylerde (yeni mahallelerde) uygulanacak olan yeni tarifeleri görüştü. Genel Kurulda mevcut su tarifelerine aynen devam edileceği kararı alındı.

GASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyet raporu, mali yılı kesin hesap, bilanço, kar/zarar cetvelleri, yönetmenlik değişikliği, yeni belediye yasası ile yeni ilçe, köy, mahalle ve beldelerdeki uygulanacak olan su tarifelerini görüşen meclis, GASKİ Genel Müdürlüğü’nün laboratuvarında yapılan analiz ücretlerinin belirlenmesini de oylama sonucu onayladı.

İŞTE SUDA TARİFELER

Tarife komisyonunun raporuna göre, meskenlerde, 0-100 m3 arası 1. kademe su ve atık su toplam su fiyatının 0,38 m3 /kuruş, 101 m3 ve sonrası 2. kademe su ve atık su toplam su fiyatının 0,63 m3 /kuruş olmasına, 5216 ve 6360 Sayılı Yasa kapsamında mahalle statüsü kazanan tüm köylerde İndirimli Mesken Aboneliklerinde “a” maddesinde belirtilen tarife fiyatları üzerinden yüzde 50 indirim uygulanmasına, İşyerlerinde, 0-300 m3 arası 1. kademe su ve atık su toplam su fiyatının 1,93 m3/TL, 301 m3 ve sonrası 2. kademe su ve atık su toplam su fiyatının 2,13 m3 /TL olmasına, Şantiyelerde, su fiyatının kademesiz 1,54 m3 /TL olmasına, Resmi Kurumlarda, su ve atık su toplam su fiyatının kademesiz 1,93 m3 /TL olmasına karar verildi.

ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 5 YIL ALINMAYACAK

Öte yandan Çevre Temizlik Vergisinin 5216 ve 6360 Sayılı Yasa İle bağlanan tüm köylerde (yeni mahallelerde) uygulanacak mesken tarifelerinden 5 yıl süre ile alınmamasına karar verildi.

TÜFE'YE GÖRE ARTIŞ YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi hizmet alanındaki İlçe ve Mahallelerde uygulanan tüm abone türündeki su tarifelerine her ay TÜFE oranında artış yapılması kararı alındı. 6360 sayılı Kanun ile bağlanan diğer yerleşim birimlerindeki su tarifelerine de TÜFE oranında tarife artışı uygun bulundu. Meral KINACILAR