Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep ekonomisinin kötü bir noktada olmadığını, bunu elektrik tüketimi, istihdam ve ihracat rakamlarından anlamının mümkün olduğunu söyledi. Koçer, “Gaziantep’te ekonominin kötü olduğu yönünde bir algı operasyonu yapılıyor. Listeler yayınlandı. Gaziantep’e yapılacak en büyük kötülük sanayisi ve ekonomisi üzerinden siyaset yapmaktır” dedi. Koçer, havalimanındaki otopark sorununun çözüleceğinin yanısıra, yeni bir terminal binası müjdesi de verdi. Koçer, bu seçimlerin geçen seçimlerden daha iyi olduğunu, bunu sahada gözlemlediğini ve analiz ettiğini belirterek, “Gaziantep’te 7 Haziran’da sürpriz bir noktaya da gelebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili, 5. Sıra Adayı Nejat Koçer, Gazetemizi ziyaret ederek yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi ile seçim çalışmalarını, Gaziantep ekonomisini ve Gazetemizin gündeme getirdiği havaalanındaki otopark sıkıntısını konuştu.

İKİ ILS CİHAZIMIZ VAR

Havalimanıyla son zamanlarda çok fazla ilgilendiğini, vatandaşlardan gelen şikayetleri görmemezlikten gelemeyeceklerini belirten Nejat Koçer, “Öncelikle ILS cihazı eksikliği vardı, ILS cihazı yurt dışından ithal edildi ve son teknoloji ILS cihazı havaalanına bağlandı. Şu anda her iki pistimizde de lLS cihazımız mevcut. Diğer bir konu da havaalanının fiziki koşullarının iyileştirilmesiydi. Bununla ilgili de yeni bir gelen yolcu salonu yapılıyor, bunun ihalesi yapıldı. Ankara dışında iki pisti olan ve apronu bu kadar geniş olan bir il yok” dedi.

HAVALİMANINA YENİ PARK YERİ

Sırada park yeri olduğunu, park yeri için gerek park yerinin doğu tarafında, gerekse eski binanın arka tarafında bir bölüm bulunduğunu söyleyen Koçer, “Bu bölümün kullanılmasıyla ilgili orada çok farklı kuruluşlar var, birbirleri arasında yazışmalar devam ediyor. Park yeri yapacağız. Havalimanında tuvaletleri bizzat ben kontrol ettim. Gereken yerleri uyarıyoruz. Duyarsız değiliz. Gaziantep her şeyin en güzeline layık” dedi.

YENİ BİR TERMİNAL BİNASI

Öte yandan ulaştırma bakınlığına başvurarak Gaziantep havalimanının artık fiziki olarak iyileştirmelerle yetinemeyeceğini, bu şehrin günde 25 ortalama uçuşla, Türkiye’nin en fazla yolcu artışının sağlandığı bir havalimanı olduğunu söylediklerini hatırlatan Koçer, “Bunun incelenmesini istedik. Geçtiğimiz hafta bir müfettiş heyeti gelerek Gaziantep havalimanının özellikle pix saatlerde yolcu ve uçak trafiğini yakınen inceledi ve bu konuda bir rapor oluşturdu. Bizim dileğimiz önümüzdeki dönemde bu uçuş ve yolcu trafiğini kaldıracak Gaziantep’e yakışır yeni bir terminal binasının yapılması. Çünkü artık bunun fiziki iyileştirmelerle olmayacağı belli. Yeni terminal binasıyla apronu daha da geliştireceğiz ve park eden uçak sayısı yerini arttıracağız” diye konuştu.

ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Gaziantep’te ekonominin kötü olduğu yönünde bir algı operasyonu yapıldığını, bunun tamamen seçimlerle alakalı olduğunu belirten Koçer, bunun kente yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu söyledi. Koçer, “Bir kere Gaziantep’e yapılacak en büyük kötülük sanayisi ve ekonomisi üzerinden siyaset yapmaktır. İş ve aş sağlayan ve çok zorluklarla bu noktaya gelmiş, yıllardır emek verilmiş bir sanayinin şu anda olmayan şeylerle konuşulmasını ben doğru bulmuyorum. 13 sene sanayi odası başkanlığı yaptım, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizleri yaşandı. Bu şehrin karakteristik özelliklerini, rekabet koşullarını çok iyi bilirim. Hatta her krizden sonra şehrin rekabet gücünü artıracak yeni projeler açıklar ve söylemler ortaya koymuş birisiyim. Bu nedenle bugün çok net analiz yapacak, şehrin ekonomisini en iyi şekilde yorumlayacak bilgiye sahibim. Açık ve net söylüyorumki, Gaziantep ekonomisi üzerinde bir algı operasyonu, bir siyaset malzemesi yapılıyor. Ve bundan son derece üzüntü duyuyorum” dedi.

GERİLEME YOK

‘Bu şehrin sanayisi, fuarları benim çocuğum gibidir’ diyen Koçer şunları dile getirdi:”Bu ilde artan her üretim miktarı, her istihdam beni mutlu eder. Fuarlar da öyle. Bunlar benim çocuğum gibidir. Dolayısıyla haksız ithamları, olmayan şeylerin veya büyütülen rakamların bu şehre zararı olacak. Ben ekonominin durumuna üç yerden bakarım. Birincisi elektrik rakamları. OSB’deki tüketime baktığınız zaman düşmediğini, gerileme olmadığını görüyoruz. İkincisi istihdam rakamları. Nisan ayında toplamda hiç bir gerileme yok. Kimi diyorki 15, kimi diyorki 25, kimi diyorki 35 bin kişi işten çıkarıldı. Toplamda hiç bir gerileme yok. İşin ilginç tarafı bu da açık artırmaya çıktı. Tıpkı muhalefetin vaatleri gibi. Bir ilde çıkartılan işçi sayısının açık artırmaya çıkartılması, çeşitli siyasiler tarafından bu şehrin sanayisine zarar verilmesine hepimizin, ‘bir dakika arkadaş, bu şehir insanının aşıyla, ekmeğiyle ilgili’ dememiz lazım. Üçüncüsü ihracattır. TİM’in sayfasına bakın, Gaziantep”in ihracatı ne kadar düşmüş? Gaziantep ihracatı en az düşen. Sıralamamızı koruyoruz. “

ÖLÜNCEYE KADAR SÖYLERİM

Organizede 900 işletme olduğunu, bir kısmının sıkıntıda olduğunu dile getiren Koçer, “Mevsimsel olarak sıkıntı var. Yıllarca ben bu işin içerisinde oldum. Birisi işçi çıkarır, birisi işçi alır, ben toplama bakarım. 10-12 fabrika konusunda sıkıntı konuşuldu. sağa sola mailler atılarak listeler yayınlandı. Kim bu kötülüğü yapıyor bu şehre, kim kriz algısı oluşturmak istedi? Gaziantep bunların cevabını vermeli. Biz bunlara olabilir diye bakamayız. Gaziantep sanayisi üzerinde listeler yayınlanması algı operasyonunun olması bu şehre yapılacak en büyük kötülüktür. Ben bunu bugünde söylerim, yarında söylerim, ölünceye kadar söylerim” dedi.

GAZİANTEP’E

KÖTÜLÜK YAPILIYOR

1998’de ilk sanayi odası başkanı olduğunda Gaziantep’in ihracatının 350 milyon dolar olduğunu, bıraktığında ise 5.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Koçer, “Ar-ge, inovasyon, katile konusunda önemli projeleri hayata geçirdik. Gaziantep müthiş bir rekabet gücü olan bir şehir. Bu haberlerle Gaziantep’e kötülük yapılıyor. Dedikodu farklı noktalara gidiyor. Buraya bir nokta koymak lazım. Bizim iş aylarımız geldi. Mayıstan itibaren ihracat zaten yükselir. Rakamlar ortada. Sanayi üzerinde böyle şeylere gerek yok. Irak ve Rusya’daki gelişmelerden dolayı ihracatımız geriledi. Buradaki olayları hep beraber izliyoruz” dedi.

RAKAMSAL BİR ALGI YÖNETİMİ VAR

Gaziantep’ten başlayarak ulusala doğru bir algı yaratılmak istendiğini, buna ocak ayında başlandığını söyleyen Koçer, Sanayi odasının listelerle ilgili savcılığa başvurduğunı söyledi. Koçer, “Böyle birşeyin sözkonusu değil. Dünyada küçülme var. Avrupa bizden daha az büyüyor. Gaziantep borçlu şehir diyorlar. Yatırım yapan borçlanır. Bu kadar büyük bir sanayinin içinde 5-10 firmanın pazar sorunu yaşaması, sıkıntıda olması normaldir. Dedikodu insanlar tarafından çoğala çoğala bir noktaya getirilmek isteniyor. Gaziantep’e kötülük ettiler. Sorun sadece Gaziantep değil ulusalda bir kriz algısı yaratılmak ve seçimleri etkilemekle alakalı. Seçim sürecinde kriz algısı yaratılmak istendi. Rakamsal bir algı yönetimi var” dedi.

ŞU ANDA ÇOK İYİYİZ

Bu seçim sürecinin önceki seçim süreçlerinden daha iyi olduğunu belirten Koçer saha analizi yaparak şöyle konuştu:”Benim bu 4.ncü seçimim. Ben şehrimi iyi tanırım. Bizim yerel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde gördüğümüz bir çok şey bugün yok. Bugün daha iyi. Bu benim saha analizimdir. Balıklı’dan girdim, Gaziler, Şıhcan’ı gezdim. Mütercim Asım, Avrat pazarını gezdim. Şehrin merkezinin merkezinden başladım. Sonra da kenar mahallelerden sonra yine Arasa’ya indim, Elmacı pazarına indim, o civarda dolaştım. Şu anda çok iyiyiz. Bu haftadan itibaren şehrin her tarafındayız. Sahada çok güçlüyüz. Son iki seçimden daha iyi durumdayız. Birebir insanlarla görüşmelerimizde, esnafla ev toplantılarında buluştuğumuzda bunu görüyoruz. Sürpriz bir noktaya da gelebileceğini düşünüyoruz. İlçe mitingleri ve ilçe seçim merkezleri açılacak. Başbakanımız 5 Haziran’da geliyor. “ dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARTIK BÜYÜMEYECEK

Gaziantep Organize Sanayin artık büyümeyeceğini, bu kadarıyla yeterli olduğunu ifade eden Koçer, “Yeni organize için alternatif yer hazırlandı. Şahinbey Polateli Organize Sanayi kuruluyor. O kurulurken de Amonos’un altından İskenderun’a çıkmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren açıklayacağımız dev projeler var. Bunların başında konut projeleri geliyor. 5 milyon metrekarenin dışında kalan yerde özel sektörün yapacağı konutlarla 400 bin kişilik bir alan ortaya çıkıyor” dedi.

Meral KINACILAR