Gaziantep 2. İdare Mahkemesi, GASKİ'nin su zammını ikinci defa iptal etti. GASKİ Genel Kurulu dün olağanüstü toplanarak yeni oranları belirledi.

GASKİ Genel Kurulu Büyükşehir Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Gaziantep 2. İdare Mahkemesinin 30.05.2014 tarih ve 2013/849 E., 2014/483 K. sayılı kararı hakkında GASKi Genel Müdürlüğünce yapılacak işlemlerin belirlenmesinin görüşülmesi hakkındaki madde gündeme geldi. Osman Toprak, Hukuk ve Tarife Komisyonuna havale edilen madde için 10 dakikalık süre istedi.

Komisyon, yüzde 23.97 artırılan zammı mahkemenin iptal etmesi üzerine yeni oranı 23.20 olarak belirledi. GASKİ'nin 3.17 olarak belirlediği fiyat, bilirkişinin raporu sonucu 3.0692 TL'ye düştü. CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, mahkemenin zammı iptal ettiğini, niye zam yapıldığını sordu. Osman Toprak ise, maliyetlerin artışı nedeniyle zam yapmak zorunda olduklarını söyledi. CHP'de önce Akif Ekici, Hasan Öztürkmen ve Zeynel Güçyetmez su zammı nedeniyle dava açmıştı.

ŞAHİN'E ALTYAPI YETKİSİ

GASKi Genel Müdürlüğünce İller Bankası A.Ş.'den temin edilecek 248.750.000,00 TL kredinin kullanılabilmesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yasal paylarının garantör olarak gösterilmesi, her türlü işlemlerin yürütülebilmesi için büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'e ve büyükşehir belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü. Kanalizasyon ve altyapı için istenen yetki talebi, teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

Meral KINACILAR