Genellikle üniversite öğrencilerinin yoğunlaştığı bölgelerde stüdyo tipi evlerin haftalık veya günlük olarak kiralanması gözleri emlakçılık sektörüne çevirdi. Suriyelilerin de stüdyo tipi evleri tercih etmesi kiraları 400 ila bin 500 liraya kadar yükseltti Emlakçı esnafı, stüdyo tipi evleri kiralayan ev sahibi veya emlakçıların dikkatli olmasını istedi. 25 yıldır emlakçılık sektöründe olduğunu bildiren İsmail İbili, öğrencilerin yanı sıra ev bulamayan Suriyelilerin stüdyo tipi evleri tercih ettiklerini söyledi.

MUHTARLARA İŞ DÜŞÜYOR

İbili, “Rezistans dediğimiz stüdyo tipi evlerin kısa dönemli kiralandığına ilişkin duyumlar alıyoruz. Normal şartlarda bir evin kiralanma süresi bir yıldır, bu durum ev sahibi ile kiracı arasında sözleşmeyle sabitlenir. Ama kimse yasaya, mevzuata uymuyor. Ne meriven altı emlakçılar ne de bezı ev sahipleri sözleşme işine pek sıcak bakmıyor. Bu tip evlerde kalanlar, yakından takip edilmesi gerekir, bilhassa mahalle muhtarının bu duruma hassasiyet göstermelidir" dedi.

BİRKAÇ GÜNLÜĞÜNE EV KIRALANIR MI?

"Sıkıntı baştan çözülmelidir, insan birkaç gün neden bir ev kiralar? " diyen İbili, "Bu sorunun yanıtını bulmak için herkes kendince çaba göstermelidir. Yasa dışı işlerin yanında fuhuş gibi ahlak dışı işlerin yapıldığı söyleniyor, bu iddiaların ne kadarı doğru bilemiyoruz. Ama ortada şüpheli bir durum var. Güvenlik güçlerinin de stüdyo tipi evleri mercek altına alması gerekir. Güvenlik sıkıntısı yaşayan ilde toplumun daha duyarlı olması şarttır” şeklinde konuştu. SALMAN ERDİNE