Kıroğlu, bugün maraton koşarak hem madalya sevinci yaşıyor, hem de engelliler yararına topladığı bağışlarla önemli bir misyonu yerine getiriyor.

AMACIM MARATON KOŞMAK DEĞİLDİ

BM’de finansman sorumlusu olarak çalışan 35 yaşındaki Seda Kıroğlu’nun rahatlamak için başladığı koşu bugün onun tutkusu haline gelmiş. Spor geçmişinin olmadığını belirten Seda Kıroğlu, “2015 yılında Kavaklık’ta rahatlamak, kendimi iyi hissetmek için başladım. Amacım maraton koşmak değildi. Sonra çok sevdim ve koşmaya devam ettim” dedi.

İLK MADALYAM GAZİANTEP KURTULUŞ KOŞUSU’NDAN

Başından beri Kavaklık’ın kendisinin koşu parkı olduğunu anlatan Kıroğlu, ”Yani 29 kilometreyi bile Kavaklık’ta 12 tur atarak koşmuşluğum var. Zaman içinde bir sürü küçük yarışmalara katıldım. İlk katıldığım yarış 2015 Gaziantep Kurtuluş Koşusuydu, ilk madalyam da o koşudan. Benim için en özel madalya. Yani şehirde düzenlenen spor etkinlikleri insanı motive ediyor ve ufkunu açıyor. Beni üzen Gaziantep’te çok az spor etkinliğinin olması”diye konuştu.

BAĞIŞ TOPLADIM

Seda Kıroğlu, Bozcaada 10 km, İstanbul yarı maratonu, Antalya Runatolia yarı maratonu gibi Türkiye’de bir çeşitli yarışlara katıldığını belirterek, “Sonra İstanbul’da Türkiye Omirilik Felçleri Derneği için bağış toplamak adına İstanbul maratonu 2016’da 42 km maraton koştum. Omirilik Felçleri Derneği için bağış topladım” dedi.

UMUT VAKFI İÇİN KOŞTUM

Dünyanın en büyük maratonlarına katıldığını ve yine engelliler yararına koştuğunu söyleyen Kıroğlu, “Dünyanın en büyük 6 tane maratonu var. Onlardan biri Tokyo Maratonu. Bu maratonlara parasını verseniz bile öyle isteyince katılamıyorsunuz. Kuraya katılmanız lazım. Nerdeyse 350 bin kişi başvuruyor, 20 bin kişi kazanıyor. Tokyo Maratonunda kuraya katıldım ve kurayı kazandım. 2017 Tokyo maratonunda da 42 km kanserli çocuklara umut vakfı için koştum Ardından 2017 Helsinki Yarı Maratonunda koştum. Son olarak da Moskova Maratonunda Serebral Palsili cocuklar için koştum. ” dedi.

FARKINDALIK YARATIYORUM

Maratonlardan madalya ile dönen Seda Kıroğlu, 2019 Tokyo maratonuna hazırlanıyor. Kazandığı kura sonucu Kıroğlu Tokyo’da 42 km koşacak. Yine bir yardım kuruluşu için koşacak olan Kıroğlu, ”Koşmayı seviyorum. Yardım koşusu olması, farkındalık yaratmak, bağış toplamak bu sevgimi daha da artırıyor. En büyük kazancım kazandığım madalyalar. Sponsor bulamadığım zamanlarda kendi imkanlarımla koşulara katılıyorum. Sağlığım elverdiği sürece her sene bir tane maraton hedefliyorum. Yardım için koşarak insanlara örnek olmak istiyorum. Tabi gittiğim yerlerde güzel anılarım oluyor, en önemlisi de farkındalık yaratıyorum” dedi.

aaü.jpg

HEM VEGAN HEM VEJETERYAN

Hayvanları sevdiği için vegan ve vejeteryan olduğunu, hayvanları tüketmeden de sağlıklı olunabildiğini söyleyen Kıroğlu, “Et yemiyorum, süt içmiyorum, peynir yemiyorum. 9 aydır vejeteryan, 4 aydır da veganım. Vegan olarak Moskova’da maraton koştum. Yani hayvanları yemeden de hayatımızı sürdürebiliyoruz. Her maraton öncesi kan tahlili yaptırıyorum, doktor beni tebrik etti. Hayvanları tüketmeden de çok daha sağlıklı olunabiliyor” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR