AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karahan, Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüşlerini sadece Ak Parti'nin aldığını söyledi. Karakan, Ak Parti'nin sadece STK'ların deği, vatandaşın da görüşünü alacağını belirtti.

Karakan, “Vatandaşlara ‘ilinizde kimi aday olarak görmek istiyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti devletine kim daha fazla katkı sunabilir?’ diye çok kapsamlı bir çalışma yapılıyor. İnşallah bu çalışmalar neticesinde en doğru karar verilecektir. Çok büyük vebali olan milletvekili görevine liyakatli, ehliyetli kişiler seçilecektir. Burada seçilip seçilmememiz açıkçası benim için çok da mühim değil. Seçildiğimiz takdirde biz bu işin külfetine talip olmuş olacağız. O vebal altında, o mesuliyet içerisinde ülkemize hizmet etme gayretinde bulunacağız. Biz olmazsak da diğer arkadaşlarımız da aynı hassasiyette zannediyorum ülkemize hizmet edecektir. Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüşlerini bizim partimiz yapıyor. AK Parti yapıyor. Ben bundan dolayı partime ayrıca bir minnet daha duymaya başladım” diye konuştu.

STK’ların gönüllülük esası içinde tamamen kamu yararı gözetilerek projeler ürettiğini hatırlatan AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, şunları kaydetti:“STK’lar Problemlerin çözümü noktasında katkı sağlarlar. Bu görevlerinin tamamını da fahri olarak yaparlar. Dolayısıyla bana göre çok ulvi bir görev yaparlar. Tüm Türkiye’de STK’lar var ama Gaziantep’teki STK’ları ben yakinen biliyorum. Onlar her biri ayrı ayrı dallarında birer markalar. Gaziantep’in dertleriyle dertlenirler, sevincini birlikte yaşarlar, sevincini paylaşırlar. Dolayısıyla STK’ların görüşlerinin alınması da son derece mühim. Çünkü onlar en objektif kararı verirler. Onlar ülke meselelerinde Gaziantep‘in meselelerinde hissi davranmazlar, doğrusu neyse öyle karar verirler. İnşallah Pazartesi günü STK başkan ve üyeleri de aday belirleme sürecine katkı sunmak amacıyla oy kullanacaklar. Şehrimiz için, ülkemiz için en hayırlısı inşallah olacaktır. Daha sonra da Sayın Başbakan’ımızın bakanlığındaki üst kurul son değerlendirmeyi yaparak, 7 Nisan 2015 tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna geçici listeyi verecekler. Şimdiden ben ülkemiz için, şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Karakan, 7 Haziran seçimlerinin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olacağına dikkat çekti, 13 yıllık AK Parti dönemindeki yapılan atılımların meyvesini vermeye başladığını söyledi. Karakan, Türkiye’nin şu anda kabuk değiştirdiğini, dolayısıyla yeni Türkiye adı altında hakikaten yeni bir Türkiye inşa edileceğini, Başkanlık sisteminin de olması gerektiğini belirtti.