Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği, MHP’li belediye başkan adaylarını ağırladı. Müteahhitleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen MHP’li adaylar, şehrin imar, konut, ulaşım, trafik problemleri hakkında Başkan Rıdvan Köksüzer’den bilgi aldı.

İnşaat sektörün yaşadığı sorunların, Gaziantep’in temel problemleri olduğunu söyleyen Rıdvan Köksüzer, “Kentte arsa üretimi konusunda çok ciddi problem var. Ulaşımda, imar yönetmeliğinde ve konut ihtiyacının giderilmesinde sıkıntılar var. Sektörümüzün ve kentimizin sorunlarını içeren 25 maddelik bir rapor hazırladık. 30 Mart’ta göreve seçilecek, belediye başkanımızdan, sorunlarımıza çözüm bekliyoruz” dedi. Köksüzer, kentin yönetiminde, STK’larla daha fazla istişare edilmesinin, kente faydalı olacağını da vurguladı.

PROJELERİMİZ VAR

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin ise, Gaziantep’in başındaki belediye başkanının, kim olursa olsun, STK’ları dinlemek zorunluluğu olduğunu ifade etti. Erzin “Şehrimizin sorunlarını biliyoruz. Bu konuda müteahhit arkadaşlarımızı da görüşlerini aldık. STK’larla birlikte, bu kenti yöneteceğiz. Ulaşım, imar, arsa açığının kapatılması konusunda, kararlı adımlar atacağız” diye konuştu. Şahinbey Belediye Başkan adayı Burhan Gündüz göreve geldiklerinde yapacakları her türlü icraatın merkezinde insan olacağını söyledi. Gündüz, ucuz arsa temini konusunda adımlar atacağını da ifade etti. Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mustafa Akdoğan ise, müteahhitlerin yaşadığı sorunların çözümünün, kendi projelerinde olduğunu belirtirken, kentsel dönüşüm politikalarını kararlılıkla uygulayacaklarını, ayrıca STK’ların yaşadıkları sorunların belediyede günübirlik çözeceklerini açıkladı.

MHP BAŞKAN ADAYLARINDAN GAİB’E ZİYARET

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, merkez ilçe belediye başkan adayları ve beraberinde ki heyet yerel seçim çalışmaları kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti. Ziyarette GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve MHP heyeti görüş alışverişinde bulunarak seçim sonuçlarının kent için hayırlı olmasını dilediler. MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, MHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdoğan, MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz ve beraberinde ki heyet GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Birlik Başkanları ve yönetim kurulu üyelerine projeleri hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Başkan Çıkmaz’ın yanı sıra Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Suat Gölbaşı, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Toh.ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkan Vekilleri Surur Aydın ve Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Mehmet Ali Küçükkınacı hazır bulundu.

HABER MERKEZİ