“STEM Anadolu” adıyla yürütülecek proje kapsamında eğitimlerin ilki 20 Ocak’ta Diyarbakır’da düzenlenecek. Projenin Anadolu’daki ikinci durağı ise İzmir olacak.

“Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olmasını istiyorsak, gençlerimizin fikirlerine, hayallerine ve beklentilerine uygun girişimci eko-sistemini oluşturmamız önem kazanıyor” diyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, 2018 yılında 4 il ile devam eden STEM İle Girişimde Yeni Ufuklar Projesi’ni Anadolu’da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

ANALİZ DOĞRU YAPILIYOR

“İşsizlik, Türkiye'nin kronik bir sorunu olmaya doğru giderken, özellikle genç işsizlikte ulaşılan son rakam, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında gençliğin dinamizmini yeterince kullanamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor. Gençliğin, kariyer umutları ile iş dünyasının gençlikten beklentilerini, genç işsizlik rakamlarının ortaya koyduğu gerçeği de iyi analiz ederek doğru politikalarla yönlendirmek önem kazanıyor” diyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, dijital süreçlere hâkim olan gençlerin şirketleri dönüştürme kapasiteleri üzerine gelişmiş ülkelerin, özellikle nitelikli insan kaynaklarına yönelik önemli yatırımlar yaptığının altını çizdi. BÜLTEN