Gaziantep Valiliği tarafından şehit yakınları ve gaziler ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 3 bin 500 kişiye stadyumda iftar yemeği verildi.

Gaziantep Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile büyük bir aile sofrasında bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yerlikaya, “ Şehitlerimizin şefaatini üzerimizden hiç eksik etmesin. Ramazan bereketi üzerimizde, birliğimiz, beraberliğimiz artsın, hiçbir zaman eksilmesin. Kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

BÖLGE BARIŞI ÖNEMLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oruçla sabrın, yoksulluğun, açlığın ne demek olduğunun hissedildiğini belirterek şunları söyledi: “Ramazan aynı zamanda mektep, bir medeniyet. Akşam orucumuzu açtığımız zaman şükrediyoruz. Yoksulluğu gidermek için hep birlikte ne kadar gayret etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Veren elin alan elden daha hayırlı olduğuna bütün yüreğimizle inanıyoruz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışının dünya barışı için, bölge barışı için ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor.”

DUA VE İLAHİ DİNLETİSİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Ramazan ayı hakkında, bu ayı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olarak açıkladı. Tahmazoğlu, “Rabbim bizi Ramazanın bereketi, mağfiretine, affımıza vesile eylesin. Birlik beraberlik içerisinde nice Ramazanlara ulaşmayı, ülkemizi ve bizlere nasip eylesin diyorum” şeklinde konuştu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, ”Mübarek Ramazan Ayının içerisindeyiz. Allah’a şükür, bu günlere kavuştuk. İnşallah yakında idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’nin de, bayramın da hem ülkemiz adına hem insanlık adına hayırlar getirmesini yürekten temenni ediyorum. Tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz, afiyet olsun diyorum saygılarımla” diyerek konuşmasını tamamladı. İftar programı İl Müftüsü Ahmet Çelik'in duası ve ilahi dinletisi ile sona erdi.