Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un daha önce prensip anlaşmasına vardığı Polanyalı file bekçisi Adam Stachowiak, dün resmi sözleşmeyi imzayı attı.

Geçen sezonu Bulgaristan’ın Botev Plovdiv takımında geçiren ve bonservisi elinde olan 28 yaşında ki tecrübeli kaleci mavi – beyazlı ekiple 3 yıllık sözleşme yaptı.

Kulüp başkanı Osman Toprak’ın makam odasında atılan imzanın ardından Polanyalı eldiven Afyon Karahisar’da ki kamp çalışmalarına katılmak için yola çıktı.

GANCHEV İSTEDİ

Yurt içinde aradığı kalecilerden olumlu yanıt alamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da kaleci antrenörü Ivko Ganchev’in isteği Adam Stachowiak geçen sezon Konyaspor’un kapısından döndü.

Torku Konyaspor’un da ısrarla istediği tecrübeli kalecinin sözleşmesinin devam etmesi nedeniyle Bulgar kulübü Botev Plovdiv’in yüksek bonservis bedeli karşısında anlaşmanın sağlanamadığı öğrenildi.

Yönetime alınması konusunda teklif götürülen Polanyalı kaleci ile temasa geçilerek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a transferi konusunda ikna edildi.

GÜÇLENİYORUZ

Yaptıkları nokta transferlerle kadrolarını güçlendirdiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Osman Toprak, “Adam Stachowiak’un referansı bize son derece iyi geldi. Kaleci antrenörümüzün Bulgar olması ve Adam’ın da Bulgaristan birinci liginde mücadele etmesi nedeniyle yakından tanıdığı bir futbolcu bu da bize faydalı oldu. Sezon başlayana kadar transfer çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU