Şampiyonaya 85-90 yaş kategorisinde katılan İTÜ Spor Kulübü Sporcusu M. Bedrettin Arısoy, yarışta sergilediği performansla ayakta alkışlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. yıldönümünde, Ata’yı anma etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunda da gerçekleştirilen Türkiye Yüzme Federasyonu Masterlar Türkiye Şampiyonası’nda katılımcı sporcuların yaşam boyu spor tutkusu şampiyonayı takip eden izleyicilerin takdirini topladı. Şampiyonaya 85-90 yaş erkekler kategorisinde katılan İTÜ Spor Kulübü Sporcusu M. Bedrettin Arısoy’un performansı Alleben Yüzme Havuzu tribünlerden büyük alkış aldı. Yaş gruplarında farklı stillerde birçok rekorun kırıldığı şampiyonada rekortmenler belgelerini ve plaketlerini Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci ve Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Demirel’in elinden aldı.

REKORLARIN KIRILDIĞI HAVUZA SAHİBİZ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Türkiye Masterlar Yüzme Şampiyonası ödül seremonisinde konuşan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Alleben Yüzme Havuzunun rekortmen sporcular yetiştirmekle birlikte rekorların kırıldığı bir havuz olarak kayıtlara geçmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Özkeçeci, konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Türkiye Masterlar Yüzme Şampiyonasına ev sahipliği yapmak bizim için özel bir anlam taşıyor. Türkiye genelindeki 32 spor kulübünden 168 sporcunun katılımıyla 3 gün boyunca gerçekleştirilecek olan bu şampiyonayı Gaziantep’te ilk kez düzenliyoruz. Yarışlarda farklı kategorilerde kırılan rekorlar Alleben Yüzme Havuzunun rekorların kırıldığı bir havuz olarak kayıtlara geçmesini de sağladı. Alleben Yüzme Havuzumuzda su sporlarında birçok rekortmen sporcu yetişti, Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu sporcular çıktı. Rekortmenlerin yetiştiği ve rekorlara imza atılan bu havuzda yaşam boyu spora gönül vermiş ve işin bu yönüyle tüm genç sporculara örnek olan altın kulaçlarımızı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu nedenle Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Sayın Erkan Yalçın’a değerli yönetim kurulu üyelerine, şampiyonaya katılım sağlayan 32 spor kulübümüzün değerli temsilcilerine gönülden teşekkür ediyorum.

ŞEHİTKAMİL’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

17. Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonasında başarı gösteren sporculara TYF adına ödül plaketi takdim eden Türkiye Yüzme Federasyonu Masterlar Kategorisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Demirel, Yüzme branşında yürütülen başarılı çalışmalardan dolayı Şehitkamil Belediyesine ve Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğine de teşekkür plaketleri takdim etti. Ödül töreninde konuşan TYF Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Demirel, “17. Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonasında başarı gösteren sporcularımızı kutluyorum. Sporcularımıza başarı belgelerini takdim etmek bir başka başarı örneği gösteren ve Türk Yüzme Sporu adına önemli çalışmalara imza atan Gaziantep’te Alleben Yüzme Havuzlarında kısmet oldu. Ben federasyonumuz adına bir kez daha başarılı çalışmalarından dolayı Şehitkamil Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ