Futbol ve basketboldaki temsilcilerimiz geçtiğimiz hafta sonunda aldıkları skorlarla Gaziantep’in yüzünü güldürmeyi başardı. Futbolda Gaziantep’i temsil eden Gaziantepspor zorlu Osmanlıspor karşılaşmasından puanla ayrılmayı başarırken, Süper Lig hedefi içerisindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise play-off yolunda Samsunspor’u mağlup etme başarısı göstererek taraftarlarını mutlu etti. Futboldaki iki temsilcimizin yanı sıra basketboldaki gurur kaynağımız Royal Halı Gaziantep ise zorlu Demir İnşaat deplasmanından farklı bir galibiyetle dönerek Avrupa’daki elenmenin getirdiği üzüntüyü de affettirmiş oldu.

GAZİANTEPSPOR 3 MAÇTIR YENİLMİYOR

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son üç maçıda kaybetmeyen Gaziantepspor, iyi çıkışını zorlu Osmanlı deplasmanında da sürdürmüş oldu. Karşılaşmada Orkan’ın attığı frikik golüyle öne geçen kırmızı-siyahlılar, 86. dakikada ise kalesinde talihsiz bir gol görerek Ankara’dan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KRİTİK 3 PUAN

PTT 1. Ligde play-off mücadelesi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kamil Ocak Stadı’nda konuke ettiği Samsunspor engelini 2-1’lik skorla aşarak ligde 7.sıraya yükselmeyi başardı. İlk iki takımın direk olarak Süper Lig’e yükseleceği, üç, dört, beş ve altıncı sıradaki takımların ise play-off oynayacağı PTT 1. Lig’de mavi beyazlıların lider Adanaspor’la 6 puanlık fark bulunurken,6. Sıradaki Giresunspor ile puan farkını ise 1’e indirmeyi başararak iddialı durumunu korudu.

ROYAL PLAY-OFF POTASINA GİRDİ

Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep ise haftayı galibiyetle kapatarak play-off yolunda önemli bir galibiyet almayı başardı. Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında özellikle hücumda rakibine büyük üstünlük kuran dev adamlar, sahadan 81-97 galip ayrılarak ligde 6. Sıraya yükseldi. İlk sekiz takımın şampiyonluk mücadelesi vereceği Basketbol Ligi’nde Royal Halı Gaziantep, play-off oynayarak başarısına bir yenisini daha eklemek istiyor.