Herkesin faydalandığı tesislerden 4 farklı su sporları branşında Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlarında dereceler elde eden sporcular yetişti.

HIZ KESMİYOR

Yıl içerisinde 20’yi aşkın mahalli, bölgesel ve ulusal organizasyona başarıyla imza atan Alleben Yüzme Havuzlarında geleneksel hale getirilen ve bu yıl uluslararası standartlarda gerçekleştirilecek olan Geleneksel Alleben Su Oyunları organizasyon yapısıyla Türk sporuna model oldu. Türkiye’nin bir çok farklı ilinden her yıl binlerce sporcuyu misafir eden Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu, teknik özelikleriyle de beğeni kazanıyor. 9 bin metrekare üzerine kurulu tesis, bin 50 kişilik tribün kapasitesi ve yarı olimpik standartlarda ana havuzu, çocuk havuzu ile yüzme, su topu, su altı sporları ve özel sporcular branşlarında etkin faaliyetlerini hız kesemeden sürdürüyor.

ÖZEL TASARLANDI

Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu projesinde özel olarak tasarlanan ve tesisin faaliyete geçtiği ilk günden bu yana engelli vatandaşların ve dezavantajlı çocukların uzman eğitmenler eşliğinde özel çalışmalara tabi tutularak ücretsiz olarak faydalandıkları tesiste gerçekleştirilen periyodik eğitimler, katılımcıların su terapisiyle hayata tutunmalarını sağlıyor. Engelli terapi havuzunda düzenli olarak eğitim gören ve bu eğitimlerin sonucunda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği Türkiye Şampiyonlarında birçok derece elde etmiş sporcuyu bünyesinde barından tesisten bu güne kadar 800’ü aşkın engelli vatandaş faydalandı. BÜLTEN