Gaziantepspor’un emektar masörlerinden Orhan Çalışkan ve kardeşlerinin faaliyete geçireceği Manuel Park Masaj ve Güzellik salonu Pazartesi günü hizmete giriyor.

İbrahimli bölgesinde açılacak olan Manuel Park’ta sporcu sakatlanmalarının yanı sıra güzellik salonu ve doktor balıklarla deri hastalıklarının da tedavileri yapılacak.

SPORCU SAKATLIKLARI TEDAVİSİ YAPILACAK

Gaziantep’te sporcu sakatlıklarının tedavilerinin yapılabileceği bir merkezin olmadığına değinen Manuel Park işletme ortaklarından Orhan Çalışkan, “Sadece profesyonel kulüpler ve bazı kurum takımlarının dışında sporcu tedavilerini yapabilecek kulüplerde sağlıkçılar bulunmuyor. Şehrimiz adına eksikliğini hissettiğimiz böyle bir merkezimizi Pazartesi günü halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

GÖRSELLİK ÖNEMLİHayatta artık görselliğin büyük yer edindiğini belirten Çalışkan, “ Artık moda ile sürekli olarak göze hitap eden görsel şeyler üretilmektedir. İnsanların güzelleşmek için birbiri ile yarıştığı bu çağda, güzellik artık kadınlara has bir kavram olmaktan çıkarak erkekler içinde kullanılan bir kavram olmuştur. Bu amaçla salonumuz sadece kadınlara hizmet vermemekte ve erkeklere de hizmet vermekte” dedi.

DOKTOR BALIKLAR

Salonların da doktor balıkların deri hastalıkları tedavisi yapacaklarını açıklayan Çalışkan, “Doktor balıkları sedef hastalarının lezyonlarını yiyerek hastaları tedavi ediyor. Türkiye'ye özgü bir tür olan balıklar sedef hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Balıklar derideki canlı olmayan dokuları yiyor. Yine derideki kabarık, fazlalık gibi görülen bölgeleri de yerler. Bu balıklar merkezimiz tarafından da tedavi amaçlı kullanılacak” diye konuştu.

BALIKLAR MASAJ YAPIYOR

Boyutları 3 cm'den 8 cm'ye kadar değişen ve dişleri olmayan bu balıkların el, ayak ve tüm vücuttaki ölü derileri temizleyerek bakım yaptıklarını ifade eden Çalışkan, “Balıklar aynı zamanda masaj etkisi de göstererek, rahatlama sağlıyor. Küçük dokunuşlarıyla inanılmaz bir masaj etkisi yapan doktor balıklar el ve ayaktaki ölü derileri yiyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. Aynı zamanda ağızlarından salgıladıkları ditranol adlı maddenin yara kapatıcı özelliği de vardır.
Dişleri olmayan Doktor balıklar, ağızları vasıtası ile hücre kemirme esnasında tüm sinir sistemini harekete geçiren minik etkin darbeler sağlıyor. Yüzlerce balığın birlikte verdiği masaj etkisi balıkların vazgeçilmez masaj uzmanları olarak kabul görmelerini sağlıyor” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU