Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ve birçok kurum ve kuruluşların ise desteklediği Türkiye Şampiyonaları Gaziantep’te adeta spor turizmi havası estirdi.Paintball,Judo,Yüzme ve Bisiklet olmak üzere 4 farklı branşta Türkiye Şampiyonaları düzenlendi. Ayrıca bu şampiyonalar Gaziantep’e ise bir ilki yaşattı.

Gaziantep aynı anda 4 farklı branşta Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak bir ilke de imza atmış oldu. Düzenlenen şampiyonalar, Paintball Türkiye Şampiyonası, Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Alleben Su Sporları Şenliği ve Gaziantep Yol Yarışları şeklinde olurken şampiyonalara ilgi ise bir hayli yoğundu. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise hafta sonu bu şampiyonalar ile tek tek ilgilenerek şampiyonaların Gaziantep’in sporda neler yapabileceğinin bir parçası olduğunu ifade etti.

SPORDA İLKLER YAŞANDI

Türkiye’nin marka şehri konumundaki Gaziantep gerek sanayi gerekse son günlerde tıpta ilkleri yaşarken bu ilkler arasına sporda girdi. Hafta sonu yaşadığı spor turizmi ile 4 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Gaziantep, sporu da ilkleri arasına kaydetti. Gaziantep’in hafta sonu spor turizmi yaşadığını dile getiren İl Müdürü Şiran, “Gaziantep hafta sonu adeta bir spor turizmi yaşayarak bir çok şehirden yüzlerce sporcuyu ağırladı. 4 Şampiyonanın aynı anda başlaması şehrimizi de adeta spora kilitledi ve Gaziantep yine marka şehir olmanın verdiği gururla sporda da kendini göstermeye başladı. Bu şampiyonalar ile Gaziantep sporda neler yapabileceğinin bir parçası olduğunu göstermiştir. İleride daha birçok önemli şampiyonalara ev sahipliği yaparak sporu şehrimizi daha çok sevdireceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞKANLARA PLAKET

Düzenlenen şampiyonaların ardından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na şampiyonalara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

HABER MERKEZİ BÜLTEN