Şehitkamil Belediyesi Spor Merkezleri ve Spor Okulları 2016 yılının ilk yarısında büyük ilgi gördü. 6 aylık dönemde 26 bin 22 kişiye hizmet veren sportif tesisler, sağlıklı yaşamı tercih edenlerin adeta vazgeçilmez adresi haline geldi.

ŞEHİTKAMİLLİLER SPORA KOŞTU

Bayan ve erkek spor merkezleri, profesyonel standartlardaki futbol sahaları, çok amaçlı spor salonlarında faaliyet gösteren spor okulları, yarı olimpik yüzme havuzları, sürekli satranç eğitim merkezi ve doğa sporları faaliyetleriyle adeta bir spor üssü haline gelen Şehitkamil Belediyesi, 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde 26 bin 22 kişiyi spor alanlarında buluşturmanın mutluluğunu yaşadı. Farklı branşlarda her yaş grubunun kendisi için rahatlıkla bir branş seçebildiği spor merkezlerinde Şehitkamilli hanımlar ve beyler spor yaparak formlarını korumanın keyfini yaşarken; kulvarlar, kortlar, yeşil saha ve parkeler çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle doldu taştı.

GENÇLER ÇOK MUTLU

Şehitkamil Belediyesi, sportif faaliyetleriyle velilerin ve eğitimcilerin büyük takdirini kazanırken, çocuklar ve gençleri de fazlasıyla mutlu ediyor. Öğrencilerini sportif faaliyetlere yönlendiren tüm eğitimciler, spor okulları faaliyetlerinin ve bu alanda yapılan yarışmaların çocuklar ve gençler üzerinde fiziksel katkısının yanı sıra ders başarılarında da görülür düzeyde bir katkısı olduğu fikrinde birleşiyor. Şehitkamil Belediyesi’nin spor alanında yapmış olduğu çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Karayılan, “Şehitkamil Belediyemiz, özelikle eğitim- öğretim yılı içerisinde yürüttüğü sportif çalışmalarla çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve mental gelişimlerine büyük katı sağlıyor. Bu çalışmalar aynı zamanda katılımcı öğrencilerin sosyal alandaki gelişimlerini ise hatırı sayılır şekilde olumlu etkiliyor. Biz yetişkinler ise yine Şehitkamil Belediyemize bağlı spor merkezlerinden faydalanıyoruz. Bu hizmetlerden her anlamda faydalanan tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve değerli mesai arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ