Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk eskisi gibi sokak futbolunun yok olduğunu ve spor kültürünün olmadığını söyledi.

Türk futbolunun geldiği noktaya da değinen Buruk, futbol kültürünün geliştirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kulüplerin bütçeleri büyüdü ama buna karşın Türk futbolu geriye gitti. Bunun çeşitli unsurları var. Sadece kulüplere bağlamamak lazım. Bu konu devlet politikası haline getirilmelidir. Spor kültürümüz yok. Gelişmesi için sporu sevmemiz lazım. Futbol kültürümüzün olduğunu zannediyoruz ama bunun olduğunu düşünmüyorum. Statların durumları ortada, maçlara seyirci bile gelmiyor. Futbolun sevildiği söylenen ülkede statlar bomboş. Bunu milli maçta da gördük."

YENİDEN YAPILANMAK LAZIM

Futbola ilişkin iddialı konuşmalardan uzak durulması gerektiğine işaret eden Buruk, "Başarılı olurlarsa kulüplerin yanlarında oluyoruz, aksi durumda ise uzak duruyoruz. Oyuncu gelişimi için alt yapılar önem taşıyor. Bu nedenle oralara destek olmak lazım. Eskisi gibi sokak futbolu yok, belki Türk futbolunun geriye gitmesindeki en büyük nedenlerden biri de budur. Yeniden yapılanmamız lazım ama bu yapılanmayı bir türlü gerçekleştiremiyoruz" diye konuştu. Türk oyuncuların daha çok yurt dışını hedeflemesi gerektiğine dikkati çeken Buruk, artık Türkiye'den futbolcu ihraç edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.