Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı spor alanlarını konuta çevirerek karşılıyoruz

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 54 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı yine hareketli geçti. Metronu'nun yanında 115 bin m2'lik kültür ve spor alanının imara açılmasıyla ilgili gündem maddesine CHP'li meclis üyeleri ret oyu verirken, Osman Toprak, bu alanı 100. Yıl Kültür Parkının devamının hizmete açılması için imara açtıklarını, buradan elde edilecek gelirle 100. Yılda kamulaştırma yapacaklarını söyledi. Mehmet Sucu ise, "115 bin m2 kültür ve spor alanını, yeşil alanı 100. Yıl parkını bahane ederek imara açıyorsunuz. Yeşili ve sosyal donatı alanlarını yok ediyorsunuz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,, Gaziantep'e gelmeden bir gün önce Büyükşehir Meclisinde sürpriz bir gündem maddesi görüşüldü. Spor ve sosyal alanlar imara açıldı. Gündem maddesine CHP'liler ret oyu verdi.

Gündemin 24. maddesi olan Osmangazi Mahallesi Kadı değirmeni Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı 2. etap sınırı ilan edilmesi hakkındaki gündem maddesi görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Burası yeşil alan. Burayı kentsel dönüşüm alanı ilan ediyorsunuz. Niçin gereksinim duydunuz. Tamamı yeşil alan" dedi.

Büyükşehir genel sekreter yardımcısı Sezer Cihan, bu alanın yeşil alan olmadığını, kültür ve spor alanı olarak geçtiğini belirterek, "Vatandaşlarla toplantılar yaptık. Burayı imara açıp, buradan elde edilecek gelirle 100. Yıl Parkında kamulaştırma yapacağız. 100. Yılın devamının hizmete açılması lazım. Ayrıca burada sosyal kültürel merkezde yapacağız" dedi. Sucu ise, 115 bin m2 kültür ve spor alanını yeşil alanı 100. Yıl parkını bahane ederek imara açıyorsunuz" dedi. Osman Toprak ise, burasının Metro'nun yanı olduğunu, yarısını zaten geçirdiklerini belirterek, "Yarısını da şimdi geçiriyoruz. Zamanında 100. Yıl parkında 18 uygulaması yapılsaydı, mülkiyet boşa çıkarılsaydı, bugün biz 100. Yıl Parkı'nda kamulaştırma yapma gereği duymazdık. Humanız'dan Alleben göletine, Alleben göletinde çevre yoluna kadar 600 bin m2 açacağız. 100. Yılı büyüteceğiz. Mimarlar Odası ile istişare ettik. Elde edilecek gelir 100. Yılda kamulaştırma yapacağız" dedi. Sucu ise, "Burası ayrı, orası ayrı yerler. Sosyal donatı ve yeşil alanı yok ediyorsunuz" dedi. Toprak ise, "18 uygulaması yapılsaydı, bugün bunlara gerek kalmazdı" dedi. Sucu ise, "15 yıldır Ak Partili belediyeler yönetiyor. 15 yıldır bunu çözmeniz gerekmiyor muydu? Buranın imara açılmaması lazım" dedi. Toprak, "Şahıslar mağdur ediliyor. Çok yüksek kamulaştırma bedeli tutuyor" dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Meral KINACILAR