İlçenin farklı noktalarında spor yapmayı eğlendirerek sevdiren spor okullarının yeni adresi Merveşehir Mahallesi olacak.

Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi ve temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları spor okullarıyla miniklere spor yapmayı eğlenceli etkinliklerle sevdiren Şehitkamil Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, spor salonları ve alışveriş merkezlerinde spor yapma alışkanlığını küçük yaşlara indirmek adına eğitim uygulamalarını sürdürecek. 4-10 yaş aralığında her yıl yüzlerce sporcu öğrencinin eğitim gördüğü spor okullarının 4.’sü 20 Kasım 2017 tarihinden itibaren Merveşehir Mahallesi’nde faaliyet gösterecek. 2 yılı aşkın süredir yürütülen Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi ise 18 Kasım 2017 tarihinden itibaren her hafta sonu Gaziantep M1 Alışveriş Merkezi’nde minikleri misafir etmeye devam edecek.

ALTERNATİFLER ARTIYOR

Sürdürülebilir spor yapma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması adına imkanların el verdiği ölçüde alternatifleri çoğalttıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Önce Öğren Sonra Eğlen ve Temel Cimnastik branşı spor okullarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Vücut postürünün spora elverişli olabilmesi adına bebeklik ve çocukluk dönemlerin de yapılan çalışmalar çok önemli. Bu nedenle 4-10 yaş aralığındaki çocuklarımızın yararlanabileceği temel cimnastik spor okullarımızın sayılarını her geçen gün artırıyoruz. Özelikle gelişim çağındaki çocuklarımızın doğru kas gruplarını çalıştırmaları sağlıklı bir fiziksel gelişimin olmazsa olmazları arasında. Spor yapma konusunda zorlanan minikler için yapılan egzersizleri eğlenceli hale getirmek en etkin çözüm. Önce Öğren Sonra Eğlen projemizde ısınma ve açma germe hareketlerinden sonra mutlaka eğlenceli çocuk oyunlarına yer veriyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin çalışmalara olan ilgisi artıyor, bir sonraki etkinliğe daha istekli ve motive olmuş şekilde katılıyorlar. Rabia, Kayaönü ve Atatürk Kültür ve Spor Merkezlerinin ardından 20 Kasım 2017 tarihinden itibaren Merveşehir Mahallesinde temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları spor okulu çalışmaları start alacak. Branşlaşma için önemli bir zemin hazırlayan bu çalışmalara tüm minik sporcularımızı davet ediyoruz.”

İPLE ÇEKİYORLAR

Şehitkamil Belediyesi Rabia Spor Merkezi Temel Cimnastik ve Geleneksel Çocuk Oyunları Spor Okulu Eğitmeni Rengin Olgun, miniklerin eğlenceli egzersizlerin ardından bir sonraki çalışmayı adeta iple çektiklerini ifade etti. Antrenör Olgun, “Şehitkamil Belediye Başkanlığımızca yürütülen Önce Öğren Sonra Eğlen projesinde ve spor okullarında minikler eğlenceli çalışmalarda önemli kazanımlar elde ediyorlar. Velilerimiz, süreçten oldukça memnunlar. Katılımcı öğrencilerimizin fiziksel ve sosyal anlamda gelişimlerini gözlemlemek biz eğitmenler adına mutluluk verici. Sporcularımızla eğlenceli oyunlar oynuyoruz çalışma sona erdiğinde adeta bir sonraki çalışmayı iple çeker halde tesisten ayrılıyorlar. Temel cimnastik ve Geleneksel Çocuk Oyunları Spor Okullarımızın sayıları her geçen gün artıyor. Tüm minikleri sağlıklı bir yaşam için spor merkezlerimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ