PTT 1. Lig'in ilk yarısını topladığı 24 puanla zirvenin 5 puan gerisinde kapatan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Mavi beyazlı ekip sezon öncesi kadrosuna katmak istediği ancak anlaşma sağlayamadığı Sparta Prag'lı futbolcu Francis Litsingi’yle 1.5 yıllık anlaşma sağladı. Kongo Milli takımında da forma giyen futbolcunun Gaziantep'e gelerek resmi sözleşmeyi imzalaması ve takımının Antalya Kampına katılması bekleniliyor.

GELİŞİ KARA TAKILDI

Kongolu futbolcunun menajeri ile görüşen ve her konuda anlaşma sağlayan mavi – beyazlı ekibin transfer komitesi, 29 yaşındaki futbolcuyu Gaziantep’e davet etti. Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin yapılmamasından dolayı gece gelmesi beklenen Litsingi, kar engeline takıldı. Francis Litsingi’nin Adana havaalanına geleceği ve oradan da kulüp başkanı Osman Toprak ile gün içerisinde bir araya gelerek imza atacağı daha sonra da kampa katılacağız öğrenildi.

HAKAN KUTLU İSTEMİŞTİ

Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Prag takımında sözleşmesi bulunan oyuncunun burada oynamak için çalışma izninin çıkmaması nedeniyle takımından ayrılmak zorunda kaldığı ve bu nedenle kendisini ısrarla isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a evet dediği öğrenildi. Mavi-beyazlılar Litsingi'yi ilk olarak sezon başında eski teknik direktörü Hakan Kutlu'nun isteği doğrultusunda izlemeye almıştı.

LİTSİNGİ KİMDİR?

1986 Kongo doğumlu Litsingi, hücum hattının her yerinde oynayabiliyor. Asıl mevkisi sol açık olan Kongolu futbolcu, şans verildiği zaman ofansif orta saha ve sağ kanatta da forma giyebiliyor. Kariyerinde daha önce 8 kere Kongo Milli Takımı'nda forma giyen Litsingi, bu karşılaşmalarda ise gol şansı bulamadı.

Bu sezon Sparta Prag'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 maçın 5'inde kadroya dahil edilen Litsingi bu maçlarda ise toplam 68 dakika forma şansı buldu. Kongolu futbolcu Sparta Prag forması altında ise ligde oynadığı 16 maçın 11'inde kadroya dahil edilmişti. Litsingi bu maçlarda ise 8 kere forma giydi ve 1 gol atma başarısı gösterdi.

KAÇ MAÇA ÇIKTI? KAÇ GOL ATTI?

Francis Litsingi kariyerinde ise toplam 206 resmi müsabakaya çıktı. Bu 206 karşılaşmada ise attığı 57 golle dikkatleri çekti. Kanat oynamasına karşı golcü kimliğiyle ön plana çıkan Litsingi, ayrıca 40'da asist yapma başarısı gösterdi. Kongolu Milli Futbolcunun kariyerinde henüz kırmızı kart görmemiş olması da dikkat çekti.

TEPLİCE'DE PARLADI

Litsingi kariyerinde en büyük patlamayı ise Teplice forması altında yaptı. Bu takımın formasıyla 68 karşılaşmaya çıkan milli futbolcu, 23 gol 12 asistlik bir performansla önemli takımların dikkatini çekmiş ve Çek Cumhuriyeti'nin en köklü takımlarından Sparta Prag'a transfer olmuştu. Litsingi'nin mavi-beyazlı takımda nasıl bir performans göstereceği ise merak ediliyor.

KAR ENGELİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sezon öncesi kadrosuna katmak istediği ancak anlaşma sağlayamadığı Francis Litsingi’ye imzayı attırmaya hazırlanıyor.

Kongolu futbolcunun menajeri ile görüşen ve her konuda anlaşma sağlayan mavi – beyazlı ekibin transfer komitesi, 29 yaşında ki futbolcuyu Gaziantep’e davet etti. Önceki gün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin yapılmamasından dolayı gece gelmesi beklenen Litsingi, kar engeline takıldı. Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Prag takımında sözleşmesi bulunan oyuncunun çalışma izninin çıkmaması nedeniyle takımından ayrılmak zorunda kaldığı ve bu nedenle kendisini ısrarla isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a evet dediği öğrenildi.

Francis Litsingi’nin Adana havaalanına geleceği ve oradan da kulüp başkanı Osman Toprak ile gün içerisinde bir araya gelerek imza atacağı daha sonra da kampa katılacağız öğrenildi.

MUHARREM TÜRKOĞLU