GAZİANTEP'te 13 yıllık evlilikleri boyunca çocuk sahibi olmak için tüp bebek de dahil her yolu deneyen ancak bir türlü çocuk sahibi olamayan Zambak Ailesinin evlatlık alma hayalleri de gerçekleşmedi. Evlat hasretlerini dindirmek için, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvuran Zambak Ailesine, tek odalı evde oturdukları ve asgari ücretle geçindikleri gerekçesiyle çocuk verilmedi. Bu haberle dünyaları kararan Zambak çiftine son umutları olan BİMER'den de ret cevabı geldi.

"FAKİRİZ DİYE ÇOCUĞUMUZ OLMASIN MI !"

Çocuk özlemiyle yanıp tutuşan aile reisi Halil Zambak, 2004 yılında eşiyle tanışarak evlendiğini, kapıcılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirterek şunları söyledi:"Evliliğimiz boyunca normal yollarla çocuk sahibi olamadık. 2007 2009 yılları arasında eşimle birlikte tüp bebek sahibi olmak için deneme yaptık o da tutmadı en son çare olarak evlat edinmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Gaziantep Şubesine evlat edinmek için başvuru yaptık ancak oradaki yetkililer bize Gaziantep içi evlat edinirsek 4 yıl bekleme süresi verdiler. Fakat Türkiye'nin her tarafından evlat sahibi olmak istersek sürenin bir sene ile sınırlanacağını söylediler. Biz yıllardır çocuk hasreti çektiğimiz için Türkiye'nin her tarafından çocuk istediğimizi söyledik tamam dediler süreyi bekleyin süre sonunda kurumdan yetkililer gelip sizi araştıracaklar dediler. Başvuru sırasında ev konusuna girdiler bizde evimizin tek göz odadan ibaret olduğunu söyledik. Bize eviniz dar, aldığınız askeri ücret maaşla evlat edineceğiniz çocuğa bakamazsınız dediler. Fakiriz diye bizim çocuğumuz olmasın mı?" dedi.

GEREKİRSE EVİMİZİ DEĞİŞTİRİRİZ

Edindikleri evlada her türlü şartta bakabileceğini belirten Halil Zambak,"Bize yetkililer yeterki evlat versinler biz aldığımız o çocuğa en iyi şekilde bakarız. Gerekirse evimizi de değiştiririz ama yetkililer bizi anlamıyor, bizi çocuk sahibi yapmıyorlar. Biz o çocuk için 'evimizi de değiştirelim dedik yetkililere ama bu seferde maaşınız geçinmenize yetmez' dediler. Biz hep başkasının çocuğunu sevmeye mecbur muyuz?" diye konuştu.

NE OLUR SESİMİZİ DUYUN

Evlilikleri boyunca evlat hasretiyle yanan Songül Zambak ise çocukları olmadığı için sosyal baskıya uğradığını söyledi. Songül Zambak, "Yıllardır çocuk özlemi çekiyorum eşimle ben bu hasretimize bir nebze olsun ara verebilmek için yakınlarımızın çocuklarını sevmek istiyoruz onlarda bize değişik tepkiler veriyor. Kocamla bir yere gittiğimde veya biriyle tanıştığımızda kaç yıllık evlisiniz niye çocuğunuz yok dediklerinde söyleyecek birşey bulamıyoruz, yerin dibine giriyoruz. Evlat sevgisine muhtacız. Kaç senedir bekliyoruz ama olmuyor . Bir çocuk gördüğümüzde sürekli olarak strese giriyoruz . Acaba bizim niye çocuğumuz yok diye. Yakınımızın çocuğunu sevmeye gittiğimizde bize değişik konuşuyorlar. Çocuğu kucağımıza bile vermediler. Çocukları artık sevmekten çok anne babalarının tepkisinden korkar olduk. Evlat sevgisine biz muhtacız çok acı çektik burdan yetkililere seslenmek istiyorum Cumhurbaşkanım, Başbakanım, Belediye Başkanımız Fatma Şahin ne olur sesimizi duyun. Bize yardım edin" dedi.

"YILLARDIR TEDAVİ AMAÇLI ÇOK SAYIDA DOKTORA GİTTİK"

Çocuk sahibi olmak için gitmediği doktor kalmadığını söyleyen Songül Zambak, "Yıllardan beri tedavi amaçlı yıllardır kapı kapı dolaştık, çok sayıda doktora gittik fakat birşey değişmedi. En son gittiğimiz doktor bize tüp bebek denememizi ya da evlatlık edinmemizi söyledi. Tüp bebekte umut olduğunu söylediler onu denedik oda boş olunca evlat edinmeye karar verdik o da olmadı" diye konuştu. Haluk ŞAHİN