Vatandaşlar, koalisyon hükümetinin kurulacağını ancak bu koalisyon hükümetinin uzun sürmeyeceğini söyledi. Bir sonraki seçimde MHP’nin büyük oy kaybedeceğini dillendiren vatandandaşlar “MHP’nin oyu çok düşecek baraj altına düşer, yüzde 5’lerin altına düşer. Ne diye geldi, neler yapıyor. Muhalefet iktidar olmaktan çekiniyor, acemi olduğunu düşünüyor” şeklinde görüş bildirdi.

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİ

Fuat Nizamoğlu (50)

“Muhalefet iktidar olmaktan çekiniyor”

"Erken seçim olacağını düşünüyorum. Halk uzlaşmaları için oy verdi muhalefete . Ama muhalefet sanki Ak parti'nin bu şekilde seçime gidip güçlü çıkmasını istiyor . Bunlar benim fikirlerim değil, muhalefetin tavrı bunu gösteriyor. MHP’nin oyu çok düşecek baraj altına düşer, yüzde 5’lerin altına düşer. Yok kırmızı çizgi yok bilmem ne.. Sevsen de sevmesen de herkes erken seçimde Ak Parti'ye oyunu verecek. Muhalefet iktidar olmaktan çekiniyor, acemi olduğunu düşünüyor."

Hüseyin Yılmaz (55)

"Erken seçim olursa iflaslar başlar”

"Ak Parti MHP koalisyonu görünüyor. Ama koalisyon uzun sürmez. MHP koalisyona girsede girmese de oyu çok fazla düşecek. Bir partinin amacı muhalefette kalmak olmamalıdır. Seçim propagandası neydi , ne diyordular , fırsat geçince de birşey yapmadı halk bunu görüyor. Şu an piyasalar kötü erken seçim olursa iflaslar başlayacak"

Sedat Pakhuylu (30)

“MHP’nin puan kaybetmesine neden olacak”

"Koalisyon olur ama kısa sürer. Daha sonra erken seçim olur diye düşünüyorum. Şuan MHP-Ak parti koalisyonu gözüküyor. MHp’nin kendisini riske attığını düşünüyorum. MHP’nin puan kaybetmesine neden olacak Erken seçim olursa AK parti tek başına iktidar olur. Ak partili değilim ama istikrar lazım . İnsanlar şu an korkuyor para harcamıyor."

Metin Öztürk (44)

“Halkı düşünen yok”

"Ak parti ve CHP koalisyon kurar. Erken seçim de olabilir. MHP Ak parti’nin bastonu gibi olmuş ne zaman Ak parti sıkışsa MHP onu kurtarıyor. MHP erken seçim olursa brajın altında kalır. Ne diye geldi neler yapıyor. Türkiye’nin durumu kötüye gidiyor. Halkı düşünen yok , herkes kendi kişisel çıkarlarını koruma derdinde. "

Eyüp Yılmaz (60)

“Ak Parti yanına aldığını bitirecek”

"Koalisyon olması gerekiyor. Millet iradesini sandığa yansıttı. Ak parti yanına aldığını bitirecek. Üçlü koalisyon bir fırsattı ama değerlendiremediler. MHP koalisyon yapmaz. Ak parti ve CHP’nin koalisyon ortağı olacağını düşünüyorum. Muhalefet partileri seçimde önce hesap soracağız diyordu. Koalisyon kim kuararsa kursun koalisyonu birleşip hesap sorsun."

Mustafa Özmen (45)

“MHP’nin oyları düşmez.”

"Koalisyonla yürümez, erken seçim olması gerekiyor. Koalisyonu Ak parti ve MHP kurar. İki seçenek var ya erken seçim olacak ya da istikrarsızlık olacak ben erken seçim olmasını istiyorum. Ak Parti'nin tek başına iktidar olması gerekir. Ak parti ve MHP koalisyon kurarsa MHP’nin oyları düşmez."

Ramazan Kibaroğlu (50)

“Koalisyon hükümeti kalıcı olmaz”

"Görünen o ki AK Parti ve MHP koalisyonu kuracak, vaziyet öyle gösteriyor. Bu koalisyon hükümeti kalıcı olmaz erken seçim yapılır. Erken seçim olursa muhalefet partilerinin oyu biraz düşer. Hayırlısı diyelim"

Mehmet Çelik (60)

“MHP için iyi değil.”

"Koalisyon hükümeti AK parti ve CHP olur. Ama CHP’nin tutumu önemli anlaşabilirlerse olur. Erken seçim olursa Ak partinin oyu artar ama tek başına iktidar olamaz. MHP’nin oyları düşecek hep anlaşmazlık yaratıyor, bu tutum MHP için iyi değil. CHP vaatlerini yerine getirmezse çok oy kaybeder. Hükümet CHP’nin seçmene verdiği vaatleri Kabul edebilir." MANSUR YALVAÇ