Spor 27 ekibi olarak Gaziantepspor'un ilk 5 haftadaki performansını kırmızı-siyahlı takıma gönül verenlere sorduk. Karşımıza oldukça ilginç taraftarlar çıkarken farklı farklı görüşler ortaya atıldı. Gaziantepspor'un geçtiğimiz sezona oranla daha iyi bir görüntü çizdiğini belirten taraftarlar, bu takımın iş yapacağını ifade ettiler.Bazı taraftarlar ise maddi açıdan zor günler yaşayan Gaziantepspor'a destek sağlanılmaması durumunda tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi takımın küme düşmeye oynayacağını iddia ettiler. Kentin ileri gelenlerine seslenen taraftarlar, başta vali ve belediye başkanları olmak üzere, sanayi ve ticaret oda başkanlarıyla ile birlikte iş adamlarının bu takıma destek sağlamasını istediler ve "Ağaca su vermezsen ağaç kurur ölür" diye konuştular.Kırmızı-siyahlı takıma gönül verenler teknik direktör Mesut Bakkal'a sonuna kadar güvendiklerini belirterek, başkan İbrahim Kızıl'ın çalışmasından memnun olduklarını dile getirdiler.Ferhat Coşkun (Muhabeseci)
"Genç futbolculara güvensinler"
Bizlerde Gaziantepspor'u yakından takip ediyoruz, takımımız yeni bir yapılanma içerisinde. Yönetimin bu çalışmasını son derece doğru buluyorum. Gaziantepspor genç futbolculara güvenmeli, Ali Bayraktar, Murat Ceylan ve Zafer gibi genç oyunculara şans tanınmalı. İlk beş haftada ne iyiyiz, nede çok kötüyüz. Ancak şu bir gerçek ki takım kötü değil, iyi kadro oluşturuldu. Son maçta takım çok iyiydi, Kayseri maçında Gaziantepspor'u çok beğendik. Her hangi bir şansızlık olmazsa ben Gaziantepspor'un geçtiğimiz sezon gibi düşmeye değil üst sıraları zorlayacağına inanıyorum. Ama şöyle bir gerçek var, takım ciddi anlamda maddi sıkıntı yaşıyor, bu kentin valisi, belediye başkanları ve zengin iş adamları Gaziantepspor'a destek çıkmalı. Bu takım düşerse şehir olarak hepimiz düşeriz.
Feti Özbirecikli (Kunduracı)
"Bu kentin zenginleri malesef havayla, civa"
Takım hakkında şu an net bir şey söylemek erken diye düşünüyorum. İki tane büyük takımla oynadık ve yenildik onları geçelim. Şimdi son olarak Kayserispor'u yendik, şimdi ne desek yeri değil, önümüzdeki maçlara bakıp bir şeyler söylemek lazım. Ama Kayserispor karşısında takımın mücadelesinden, disiplininden memmun olduğumu söyleyebilirim. Bazı eksikler var ama bunlar giderilirse takım daha da iyi olur diye düşünüyorum. Başkan iyi niyetli çalışıyor, yönetim iyi mi kötü mü demek için aldığı futbolculara ve takımın başarısına bağlı. Kaliteli oyuncular aldılar, eğer bu oyuncular başarılı olursa demek ki yönetimde iyi çalışıyor demektir. Bu işler parayla olur, para verirsen iyi futbolcu alırsın. Daha kaliteli ve genç oyuncu alınıp satılırsa Gaziantepspor para kazanır Celal Doğan döneminde durum buydu. Kentin zenginleri malesef havaylan, civaa. Hep bana, hep bana diyorlar takıma destek çıkmıyorlar. Birazda Gaziantepspor'a para verip destek çıksalar bu takım daha da ilerilere gider. Geçen sene valimiz prim sistemi getirdi ancak bu sistem olmaz. Galibiyet alınınca değil, futbolculara prim vereceksin ki futbolcuyu teşviklendireceksin. Bu takım memleketin takımı, Gaziantepspor bu memleketin sanayisini, kentin reklamını yapıyor, buna yardımcı olmalı değiller mi ama yok kimse sahip çıkmıyor. Sanayi odası, ticaret odası, iş adamları ve belediye başkanları bu takıma destek çıksın.
Mustafa Kayışoğlu (Telefoncu)
"Gaziantepspor bu sezon UEFA'ya oynar"
Şimdi takım geçen seneye göre biraz toparlanmış gördüm. Gaziantepspor şimdi daha iyi, De Nigris baya değişmiş güzel goller attı. Ben bu takımın iş yapacağına inanıyorum, bence Gaziantepspor bu sezon küme düşmeye değil UEFA'ya oynar. Başkanımız İbrahim Kızıl elinden geleni yapıyor daha ne yapsın. Hiç bir Gaziantep'linin yapamadığını yaparak Gaziantepspor'a sahip çıkıyor, inşallah başarılı olur. Gaziantepspor şu bir gerçek kentimizin en iyi reklam aracı. İş adamları bu takımın üzerinden büyük para kazanıyor ancak destek çıkmıyorlar. Eğer ağaca su vermezsen, ağaç bir kurur ölür. Bu şu demek eğer iş adamları Gaziantepspor'a destek çıkmazsa takım küme düşer, buda kentin küme düşmesi demektir.
Umut Turan (Telekom emekli)
Antepli kimse kalmadı ki yardım etsin
Yaşlı adamdan futbolcu mu olur. Nerde yaşlı adamlar varsa alıyorlar. At yaşlanınca ne olur arabaya koşarlar. Sporcunun yaşlısından takıma hiç bir fayda gelmez. Ben takımın durumunu iyi görmüyorum. Dışarda ne kadar yaşlı futbolcu varsa hepsini topluyorlar. Yönetim işini bilmiyor ki işte anca parasını sağa sola yediriyorlar. Kentin ileri geleni mi var ki takıma sahip çıksın. Hepsi kaçtı, kimi İstanbul'da, kimisi Ankara'da Antep'in yerlisi mi kaldı kardeşim. Şimdi hepsi doğulu, takıma sahip çıkarlar mı.
Ömer Aslan (Sazcı)
Başkan ve yöneticiler özverili çalışıyor
Ben Gaziantepspor'u ilk 5 haftada iyi buluyorum. Takım daha yeni yeni yerine oturuyor. Biz taraftarlar olarak hocadan da memmunuz, takımı çok iyi hazırlıyor. Biraz daha iyi olmalı ve olacağına da inanıyoruz. Tabii durum iyi olmayınca buda takımı ister istemez etkiliyor. Ama şu çok güzel tablo her şeye rağmen takım çok iyi gidiyor. Bunun örneğini Kayserispor maçında yaşadık, 3 defa geriye düşmemize rağmen maçı çevirmesini bildik. Bence bu sezon Gaziantepspor küme düşmeye oynamaz. Yöneticiler ve başkan özveriyle çalışarak ellerinden geleni yapıyorlar ancak burada büyük iş valiye, belediye başkanlarına ve iş adamlarına düşüyor. Kentin ileri gelenleri takımdan desteklerini esirgemesinler, yoksa takım küme düşer, o zaman şehirde kümeye düşer.
Servet Kayadelen (Kitapçı)
"Gaziantepspor özüne dönmeli"
Gaziantepspor'u başarısız buluyorum, nedeni de bu takım kendi özüne dönmeli. Gaziantep Türkiye'nin 5. büyük şehiri burası, söylermisin bana kaç kişi oynuyor Antepspor'da sadece bir tane adam var. Gaziantepspor önce başarılıyken ligin 4. bitirdiği sezonlarda 7-8 tane kadroda Antep'li oynuyordu. Özümüze dönmeliyiz, yabancıdan bu takıma fayda gelmez. Yönetim bir kere taraftarlarla kopuk, taraftara çok uzaklar. Yönetimin bu kadar daha işler yapması lazım, para versinler. Bunun yanı sıra Gaziantep'li zenginler takıma sahip çıksınlar, destek versinler. 1-2 kişiyle bu iş yörümez, Antep'de o kadar zengin fabrikatör var bunlar takıma para veremezler mi? Gaziantepspor o zengin olanların fabrikasının tanıtımını yapıyor, bu takım ikinci lige düşerse o zaman kendileri de düşer bunu bilmiyorlar.
İsmail Karakan (Büfeci)
"Takım daha iyi olmalı"
Şu an itibariyle takım başarılı diyemem. Üst üste 3 maç kaybetti. İyi sonuçlar alamadı. Son oynanan Kayserispor maçında yüzümüzü güldürdüler ancak Gaziantepspor'un daha iyi olmasını istiyoruz. Yönetim ile her halde sorunlar var, para alamadıklarını duyuyoruz. Kadro olarak takım fena değil, ligi götürür gibi ama sorunlar ortadan kaldırılmalı. Şehirdeki sanayici işadamlarının Gaziantepspor'u desteklemesi lazım. Bu şehirin valisi prim sistemini tekrar getirmeli, belediye başkanları bu takıma sahip çıkmalı. Ama şu anda görüyoruz ki hiç bir işadamının Gaziantepspor'a destek çıktığını görmüyoruz. Gaziantepspor kentin en büyük reklam aracıdır. Başkan iyi niyetli çalışıyor ama adamı haline bırakmıyorlar.