İş dünyası ilklerin yaşandığı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyetiyle sona eren Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Hem istikrar, hem de demokrasinin kazandığını belirten işdünyası, "Siyasi tarihimizde başlayan bu yeni dönemde, istikrar ve güven ortamının sürmesini istiyoruz’’ dedi.

NAKIBOĞLU: BÜYÜK KATKILAR OLACAK

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Erdoğan gibi iş dünyasına uluslararası özgüven kazandırmış bir Başbakanın, Cumhurbaşkanı olarak daha büyük katkıları olacağına eminim" dedi.

TEBRİK EDERİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Başkan Nakıboğlu, “Türkiye, demokrasisini kökleştirecek bir olgunluk ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirdi. Halk tarafından Cumhurbaşkanının ilk defa seçilmiş olması, yeni Türkiye ve demokrasi açısında son derece önemlidir. İş dünyası olarak seçimleri hem istikrarımızın korunması hem de demokrasimizin gelişmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Doğrudan halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz” dedi.

HAYIRLI OLMUŞTUR

Başkan Nakıboğlu, “Seçimin ilk turda sonuçlanması da iş dünyamız açısından çok hayırlı olmuştur. Türkiye gündemi böylece yeniden siyasetten ekonomiye dönecektir. Ülkemiz bugünden itibaren 2023 hedeflerine odaklanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, kendilerine üstün başarılar dileriz. Bu vesileyle, son 7 yıldır, Cumhurbaşkanımız olarak, hem yurt içinde, hem de yurt dışında, milletimizi layıkıyla temsil eden, başarılı bir şekilde görev süresini tamamlayan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e de şükranlarımızı sunarız” diyerek sözlerini tamamladı.

KONUKOĞLU: BÜYÜME ODAKLI POLİTİKALAR

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından ilk Cumhurbaşkanının seçildiğine işaret ederek, bu gelişmenin ülkemiz demokrasisi açısından önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyen Konukoğlu, "Siyasi tarihimizde başlayan bu yeni dönemde, istikrar ve güven ortamının sürmesini istiyoruz’’ dedi.

TEBRİK EDİYORUZ

"Sandığa yansıyan milli iradeye herkesin saygı duyması gerekir’’ diyen Konukoğlu, bu demokratik yarışa katılan bütün adaylara teşekkür ederek, ‘’Başbakanlığı döneminde ülkemiz için gecesini gündüzüne katarak çalışan, şimdi de halkın çoğunluğunun oyunu alarak Cumhurbaşkanlığına layık görülen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Memleketimize ve bütün milletimize hayırlı olsun’’ dedi.

YENİ BAŞLANGIÇLAR

Seçim sonucunda başlayan bu yeni dönemin, milli birlik beraberliğimizin pekişerek daha güzel başlangıçlara vesile olmasını dileyen Konukoğlu, "Türkiye özellikle son yıllarda her alanda büyük mesafeler aldı. Siyasi ve ekonomik istikrarını, kalkınmasını sürdürdü. İşdünyasına önemli destekler verildi. Aktif bir Cumhurbaşkanı olacağına inandığımız Sayın Erdoğan’dan, Gaziantepli işadamları olarak bundan sonra da istikrar ve güven ortamının sürdürülmesini istiyoruz. Yeni bir sanayi hamlesi bekliyoruz. Türkiye gündemi tekrar yatırım, üretim, istihdam ve büyümeye odaklanmalıdır. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için üretimi teşvik eden ekonomik politikalar uygulanmalı, yapısal reformlar hız kesmeden sürdürülmelidir. Unutmayalım ki siyasi ve ekonomik istikrar; üretim ve ihracattaki başarı ile birleşince daha güçlü bir Türkiye hedefine emin adımlarla ilerleyebiliriz" şeklinde konuştu.

TİRYAKİOĞLU: İSTİKRAR ORTAMI SÜRECEK

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk oylamasıyla Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlayarak, yeni dönemin tüm Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

ÖZGÜR İRADE

Ülke genelinde demokratik bir ortamda huzur içerisinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın özgür iradesinin sandığa yansıdığını belirten Tiryakioğlu, “12 yıldır büyük bir başarı ve özveriyle Başbakanlık görevini ifa eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan artık Cumhur’un Başkanı olarak hizmetlerine kaldığı yerden devam edecektir. Türkiye için yeni bir dönemin kapılarının aralandığı bu seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

TAVIR İSTİKRARDAN YANA

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının halkın Türkiye’de istikrar ortamından yana tavrını bir kez daha ortaya koyduğunu gösterdiğini kaydeden Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: “İş dünyası olarak ülkede, huzur ve istikrar ortamının yanı sıra icracı ve reformcu bir anlayışın devam etmesinden yanayız. Türkiye yakın tarih içerisinde bu anlayışla ekonomi ve ihracatta önemli başarılara imza attı. Bu başarıların elde edilmesine zemin hazırlayan ve Türkiye’de pek çok sorunun çözümü noktasında öncülük eden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın zor dönemlerde verdiği bu mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır"

ÇIKMAZ: EKONOMİK İSTİKRARIN HABERCİSİ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, siyasi istikrar ve güvenin beraberinde güçlü ve büyük Türkiye’nin hedeflenen dünya devletleri arasındaki yerini almasını kolaylaştıracağını belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Çıkmaz, güçlü ve büyük Türkiye için toplumun bütün kesimlerinin çalışması gerektiğini vurgulayarak 2023 vizyonuyla ilgili belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmaları sürdüreceklerini de ifade etti.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

"Sağduyunun hakim olduğu bir ortamda gerçekleştirilen seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Çıkmaz, "Güçlü ve büyük Türkiye’nin temelini siyasi istikrar ve güven ortamıyla güçlü bir ekonomi oluşturacaktır. Üretimden istihdama kadar ülkemizin bütün kademelerini ilgilendiren ekonomimizin güç kazanması için elimizden geleni yapmak zorundayız. Türkiye’de ilk kez milletin hür iradesiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerken 12. Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yeni görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT