KOÇER: MÜCADELENİN İLK ADIMI

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, 19 Mayısın İstiklal mücadelesinin ilk adımı olduğunu belirtti. Koçer, 19 Mayıs bir milletin kaderini yeniden tayin etme gücünü ortaya koyduğu, canı ve kanı ile bu vatan için gözünü kırpmadan ölüme gidenlerin verdikleri İstiklal Mücadelesinin ilk adımı olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN: MUTLU VE GURURLUYUZ

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır."

UZER: GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, "Güçlü ve müreffeh Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz"

EKİCİ: GURURLUYUZ

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 19 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesajda, cumhuriyet sevdalısı genç nesillere işaret ederek, Atatürk devrimlerini ortadan kaldırmaya yönelik kalkışmaların asla başarıya ulaşamayacağını vurguladı. Ekici, “Bugün bir kez daha “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yoldaki ilk adımını oluşturan ve Türk Milleti'nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz"

ŞAHİN: GELECEĞE OLAN İNANCIMIZ TAM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs 1919 tarihinin bu milletin kurtuluşa, bağımsızlığa, hürriyete ve geleceğe olan inancının tarihi olduğunu belirtti. Gençlerin değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak, milletimize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceğine inandığına dikkati çeken Şahin, onların doğru ve kararlı adımlarla Türkiye’yi geleceğe taşıyacaklarını kaydetti.

FADILOĞLU: GENÇLERE GÜVENİMİZ TAM

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gençlere olan güveninin tam olduğunu ifade etti. Fadıloğlu, "Geçmişini unutmayan, inançlı, karakterli, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutan, azimli ve çalışkan bir gençliği yetiştirmek bizim en önemli sorumluluğumuzdur"

TAHMAZOĞLU: GENÇLERİMİZE HEDİYE

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Ulu Önder Atatürk bu zaferi ülkemizin geleceği olan gençlerimize bayram olarak hediye etmiştir. Çünkü gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır"

YILMAZ: ONURLU BİR TARİH

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "97. yıldönümünü idrak ettiğimiz ve ülkemizin aydınlık geleceğinin ilk adımı olan 19 Mayıs; aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinin başladığı onurlu bir tarihtir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu cennet vatanı bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"

NAKIBOĞLU: YOLUMUZU AYDINLATTI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; 19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutları canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu belirtti.

SUCU: DÖNÜM NOKTASINDAYIZ

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı ve tüm Türkiye'nin bayramını kutladı. Sucu mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve millete olan inancın simgesi olan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

SINAV: GENÇLER TEMİNATIMIZ

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Tarihe altın harflerle kazınan bu önemli günün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesi gençlere verdiği değer ve onlara güveninin en büyük göstergesidir" diyerek, gençlerin, Türkiye’nin geleceği ve Cumhuriyetin en büyük teminatı ve koruyucusu olduğuna vurgu yaptı.

KONUKOĞLU: TÜRKİYE'NİN BÜYÜK GÜCÜ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıl dönümünü kutlayarak, ‘’Türkiye’nin en büyük gücü ve aydınlık yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimize inancımız sonsuzdur’’ dedi.

GTO: GENÇLER ÜLKENİN GELECEĞİ

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bartık, Türkiye’nin genç nüfusuyla övündüklerini belirterek, “Ülkemizin nüfusunun çoğunluğu genç, hedefleri olan gençler ülkemizin geleceğidir” diye konuştu. GTO Meclis Başkanı Ali Yener de gençlerine sahip çıkmayan milletlerin yok olmaya mahkum olduğunu belirtti.

TEZEL: GENÇLERE YATIRIM YAPILMALI

Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile yayınladığı mesajında Gençlerimize, bizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilmiş bu gün vesilesi ile ülkemizi ileriye taşıyacak en büyük itici güç ve umudumuz, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verdiğimiz önemi ve kıymeti bir kere daha vurgulamakta büyük fayda bulunmaktadır" dedi.

ÖZKEÇECİ: İLERİYE GİDECEĞİZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında “Gençlerin, tarihten aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşünü çok daha ileri mesafelere taşıyacağını” belirtti.

KISA: İNANCIN ADI

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "19 Mayıs 1919, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, milli değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur"

TİRYAKİOĞLU: GELECEK GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Gençlerimizin bilinçli nesiller olarak yetişmesinde ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması noktasında toplum olarak ortak gayret ve çaba içerinde olmamız gerekiyor. Vatanına, milletine bağlı, manevi değerlerine saygılı, birbirine sevgiyle kenetlenen gençlerimizin ülkemizi müreffeh yarınlara taşıyacağına inancımız tamdır" dedi.

ÖZBAY: GENÇLERE KUTLU OLSUN

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Özbay, "Sadece yaş olarak değil fikren de genç düşünen, ülkenin menfaatlerini koruyacak şekilde ileri görüşlü davranan, ülkenin ekonomik yönden büyümesine ve kalkınmasına ışık tutan herkese armağan edilen bu bayramda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyoruz" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT