Akaryakıt istasyonu soyguncusu bakışlarından tanınan eski çalışan çıktı.

Akaryakıt istasyonunun marketine pompalı tüfek ve bıçakla girerek görevliyi etkisiz hale getiren 2 kişi 14 bin lira çalarak kaçtı. Güvenlik kameralarına da yansıyan gaspta, market görevlisi şüphelilerden birisini bakışlarından tanıdı ve eski çalışma arkadaşı olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis, biri istasyonun eski çalışanı olan 2 şüpheliyi suç aleti tüfekle birlikte gözaltına aldı.

POLİSİ ARADILAR

Olay, Karacaahmet Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Saat 04.00 sıralarında akaryakıt istasyonuna gelen, ellerinde bıçak ve tüfek bulunankar maskeli 2 şüpheli, markete girdi ve kasadaki görevliyi ölümle tehdit ederek paraları vermesini istedi. Görevli açtığı kasada ve şüphelinin yönlendirmesi ile cebinde bulunan 14 bin lirayı yere attı. Yerdeki parayı alan 2 şüpheli kaçarak izini kaybettirirken, görevliler durumu polise bildirdi.

BAKIŞLARINDAN TANIDI

İhbar üzerine gelen polis, güvenlik kamerası kayıtlarını izleyip, istasyon çalışanlarının ifadesine başvurdu. Bu sırada market görevlisi kendisini tüfekle tehdit ederek soyan kişilerden birisini gözlerinden ve bakışlarından tanıdığını söyledi. Görevli, şüphelilerden birisinin daha önce istasyonda çalışan Barış A. olduğunu, diğer şüpheliyi ise bilmediğini ifade etti. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, istasyonun eski çalışanı olan ve hırsızlıktan kaydı bulunan Barış A. ile diğer şüpheli Resul D.'yi Pirsultan Mahallesi'nde yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin evlerinde yapılan aramada gasp suçunu işledikleri tüfek, kar maskeleri ve istasyondan çaldıkları paranın 10 bin 750 lirasını ele geçirdi. Şüphelilerden ele geçirilen paralar istasyon sahibine teslim edilirken, Barış A. ile Resul D. ise sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. DHA