Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve şu ana kadar 900 esnafın taşındığı Şahinbey Sanayi Sitesi’nde yapımı devam eden sosyal tesiste sona gelindi.

Şahinbey Belediyesi tarafından şehir merkezinde ki oto tamirci esnafının taşınması için 320 bin metrekare alan üzerine yaptırılan ve 1016 işyerinden oluşan Şahinbey Sanayi Sitesi’ne şu ana kadar 900 esnaf taşındı. Kira öder gibi işyeri sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan esnafa bir müjde daha veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sanayi sitesi içinde yaptıkları sosyal tesisin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. Son aşamasına gelinen Şahinbey Sanayi Sitesi Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, kısa süre sonra tamamlanacak sosyal tesisin esnafın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek yapıda olacağını söyledi.

“ESNAFIN BÜTÜN İHTİYACINA HİTAP EDECEK”

Sosyal tesiste esnafın toplantı yapabileceği 300 kişilik konferans salonunun da bulunduğunu ifade eden Tahmazoğlu şöyle konuştu:

“Sanayi sitemiz tamamlandı ve esnaflarımız taşındı, şu anda içinde çalışıyorlar. Burada planladığımız sosyal tesisimiz de bitme aşamasına geldi. Alt katında fırını, kasabı, lokantası, burada çalışacak esnafımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerimiz tamamlandı. Bu tesisimiz 3 katlı orta katta da yine sigortacılar, ekspertiz firmaları gibi hizmet verecek işyeri olarak kiraya vereceğiz. En üst katta da burada çalışan esnafın bir araya gelip toplantı yapabileceği 300 kişilik konferans salonu ve 7 sınıfımız olacak. Bu sınıflarımızda öğrenciler eğitim alacak. Tam bir sosyal tesis olarak hizmete girecek ve esnafın bütün ihtiyaçlarına hitap edecek. Ben bu sosyal tesisimizin şimdiden esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha önce çalıştıkları Eski Garajlar Bölgesi’nde böyle geniş ve temiz iş yerlerine sahip olmayı rüyalarında bile göremediklerini belirten esnaflar Şahinbey Sanayi Sitesi'ni yaptıkları için Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.