Ekici, Gaziantep’in sanayi kenti olduğuna, ekonomide yaşanan sarsıntının sanayiyi de olumsuz yönde etkilediğine işaret etti. Ekici aynı zamanda Gaziantep’teki plansız kentleşme ile her geçen gün ranta kurban edilen sosyal alanlara dikkat çekti.

MÜCADELE ZEMİNİ OLUŞTURMAK GEREKİR

CHP’li Ekici “üretim kapasitesi hızla düşen bir sanayi, Gaziantep’in de ülkenin de geleceği konusunda endişe uyandırıyor. Ortaya çıkan tablo, iktidarın başta ekonomi olmak üzere, üretim, istihdam, iç ve dış ticaret ile teşvik konularında izlediği politikaların yanlış ve sağlıksız olduğunun en somut kanıtıdır. Bu yanlış politikalardan en fazla etkilenen kentlerden biri de ne yazık ki Gaziantep’imizdir. Hükümetin bu hatalı politikaları terk etmesinin yolu da muhalefetiyle, sendikalarıyla, meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip ortak mücadele zeminini oluşturmaktan geçiyor” dedi.

RANTLA DEĞİL, BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNEMLİ

CHP’li Ekici İnşaat Mühendisleri Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette ise Gaziantep’teki plansız kentleşme ile her geçen gün ranta kurban edilen sosyal alanlara dikkat çekti. İç göçe, sığınmacı nüfusun da eklenmesiyle Gaziantep’te konut ihtiyacının had safhaya çıktığını kaydeden Ekici, bu planlamanın sağlıklı yapılamadığına vurgu yaptı. Ekici özetle şu değerlendirmeleri yaptı: “Şehrin ihtiyaçları, bilimsel ilkelerle değil, günü kurtarma anlayışı ve rant hesapları yapılarak ele alınıyor. Bu durum, sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirirken, şehrin dokusu da yok ediliyor. Gaziantep’in geleceği rantla değil, bilimsel yaklaşımla planlanmak zorunda. Bu konuda yürütülecek her türlü mücadelenin içinde olacağız.” BÜLTEN