CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, CHP’nin iktidar olması halinde Suriye sorunu ile ilgili ağabeylik görevi yapacağını söyledi. Gaziantep’te esnaf gezisi sırasında esnafın Suriyelilerle ilgili şikayetleri üzerine konuşan Peri, sorunun tek çözümünün Suriye’de barışı sağlamak olduğunu dile getirdi.

BARIŞ ORTAMINI SAĞLAYACAĞIZ

Peri, “CHP iktidarında savaşan gruplara gelin bakalım deyip görüşmelerini sağlayacağız. Türkiye büyük bir ülkedir. İsterse o ülkede barış ortamını sağlayabilir. Biz de iktidara geldiğimizde gücümüzü gösterip Suriye’de tarafları buluşturup barış ortamını sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Peri, Suriye’de iç barışın sağlanması halinde Gaziantep ve ülkemize gelen Suriyelilerin büyük çoğunluğunun ülkesine döneceğine dikkat çekerek, “Suriyeli vatandaşlarımız bizim başımızın tacı. Bugün onların başına gelen yarın bizim de başımıza gelebilir. Çaresizlik içerisinde bize gelenleri zorla gönderemeyiz. Ama ülkelerinde barışı sağlayarak dönmelerine yardımcı olabiliriz. İç barış sağlanması halinde büyük çoğunun da döneceğini biliyoruz. Kalıp da gitmek isteyen de olacaktır. Onlara da kapımız her zaman açıktır ve istedikleri kadar kalabilirler. Ama biz bu sorunu çözeceğiz” şeklinde konuştu. BÜLTEN