GAPGİAD ve Uluslararası Yöneticiler Derneği ortak organizasyonuyla Devletin üst düzey bürokratlarını ağırlayarak, hem şehri tanıtma, hem de sanayicinin sorun ve beklentilerini yerinde gösterme şansına sahip oldu.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, sorunların çözümü destek beklediklerini belirterek, "İşadamları olarak ticarette yaşamış olduğumuz sorunların en kısa zamanda ve kolay bir şekilde çözülmesini, sanayicilerin daha fazla üretmeleri için önlerinin açılmasını bekliyoruz. Bizim sorunlarımıza en hızlı çözüm olacak kişiler devletin başkentinde bulunan bürokratlarımızdır. Bölgesinde bir çekim merkezi olan Gaziantep sanayisiyle ülkemizin örnek şehirlerinden biri haline gelmiştir. Fakat ulaşımdan vergiye, istihdamdan markalaşmaya kadar devletimizin bizleri desteklemesi ve sanayicimizin daha fazla yatırım yaparak daha çok insanımıza iş vermesini sağlamak istiyoruz” dedi.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR

Uluslar arası Yöneticiler Derneği Genel Sekreteri, TCDD Genel Müdür Yrd. İsmet Duman ise, "Gezinin amacı olarak: “Kamu, Üniversite ve Özel sektör yöneticilerinin bir araya getirilerek, aralarında köprüler kurulması, Üniversite-Sanayi-Bürokrasi kaynaşması, ve oluşturulacak SİNERJİ ile Ülkemiz için yeni fikirler, yeni projeler geliştirilerek, ekonomiye ve istihdama katkı sağlanması, üreticinin, sanayicinin işlerinin kolaylaştırılması yer almaktadır. Bu kapsamda üreticilerin ayağına gidilerek yerlerinde ziyaret edilmekte, sorunları dinlenilmekte, bürokrasiden beklentileri öğrenilmekte ve tecrübeler paylaşılmaktadır" diye açıkladı.