Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirleri, Aktif Grubun birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Aktif Grup başkanı Mehmet Nabioğlu yemekte üyelerden son bir dönem istedi. Aktif Grup başkanı Nabioğlu konuşmasına terör olaylarını anarak ve Gaziantep’te gerçekleşen patlama sonrasında şehit düşen polis memurlarına rahmet dileyerek başladı.

SON BİR DÖNEM İSTİYORUM

28-29 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek olan SMMM Odası seçimlerine de değinen Nabioğlu, “28/29 Mayısta yapılacak seçimlere 25 gün var. An itibariyle beş grup seçimlere giriyor. Her grup, yapılanların en iyisini yapma Gayreti içerisinde olup, söylevlerine devam ediyor…. Ben burada Aktif grup şöyle ya da böyle, şunu yapacak, yapmayacak gibi, uzun söylevlerle zamanınızı almak istemiyorum. Zaten Aktif grup yeni oluşmuş bir grup olmayıp, Onursal başkanlarımız Resul Yılmaz ve Bayram Hamiş 'ten bayrağı devir alıp yürüten bir grup. Eğitimde, Temsilde, Üye sıkıntılarına çare aramada; Yapılamayanların, Eksik ya da aksak yapılanların en iyisini yapacağız sözünü vermek ve son bir dönem için sizlerin huzurundayım” dedi.

SORUNLARIN AŞILMASI İÇİN KARARLILIK ŞART

Mali Müşavirler odası seçim sistemi ve meslek ilgili sorunları da değerlendiren Nabioğlu, “Tahsilat,Angaryalar “Nispi Temsil” ve “5’e 4” gibi kanayan yaraya dönüşmüş sorunların aşılması için kararlılık şart. 5’e 4 uygulamasının ise büyük bir demokrasi ucubesi olduğunu matematik bilen herkese kanıtlıyor. TÜRMOB yönetiminde Şu an da 85 bin SMMM’i 4 kişi temsil ederken, 4 bin Yeminli Mali Müşavir (YMM)’i 5 kişi temsil ediyor. Başkanın YMM olma zorunluluğu ise ayrı hukuki sorun.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi