MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP’li heyetle Suriye sınırında Türkmenlerle görüşerek yaptıkları inceleme ziyaretinin sonuçlarını açıkladı. Bayır’a yapılan saldırının bir amacının da bölgede Türkmenlere yönelik bir etnik temizliği gerçekleştirmek olduğunun anlaşıldığını belirten Özdağ, “Bayır Türkmenlerin insani yardımlar dışında ısrarla kendilerini savunmak için silah talep ettiklerini gördük. Heyetimiz AKP hükümetinin ısrarla Türkmenlere yolladığını iddia ettiği silahlar veya benzerleriyle ilgili bölgeden herhangi bir kanıt elde edemedik” dedi.

DEVLET SKANDALI OLUR

Gazetecilerin, “Silahlarla ilgili bir kanıta rastlamadık dediniz, kanıt olarak ne aradınız, sordunuz mu, sadece bize gösterir misiniz dediniz, yöntem olarak yanlış bir yöntemi seçmiş olabilir misiniz?” sorusuna Özdağ, “Emin olun ben o konuda yanlış bir yöntem seçmem. Arkadaşlarım da bu konuda deneyimli. Ondan dolayı yaptığımız araştırma böyle bir kanıtın olmadığını gösteriyor. Ama bunu size şimdi burada açıklarsam çok büyük bir devlet skandalı olur.” cevabını verdi.

SORUNLARI TESPİT ETMEK İSTEDİK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli talimatıyla Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy, Gaziantep Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu ve Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor’un oluşturduğu bir heyetle Hatay ile sınır bölgesinde bir inceleme gerçekleştirdiklerini kaydeden Özdağ, “Bu incelememizin amacı Bayırbucak bölgesinin Bayır kısmında Türkmenlere yönelik gerçekleşen Rusya ve Esed rejiminin ortak saldırılarının geçici sonuçlarını tespit etmekti.” dedi.

SORULARI CEVAPLADI

Başka bir gazetecinin, “Açıklamanızda Türkiye’nin gönderdiği iddia ettiği silahlara ilişkin herhangi bir emare göremediğinizi söylediniz. Önceki gün Davutoğlu bunun tam tersi iddialarda bulundu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu Özdağ, “Sayın Davutoğlu arzu ederse bu konuyu vallahi ve billahi bölgeye silah gönderilmedi diyen kamuoyu önünde açıklama yapan Başbakan yardımcısına sorsun.” diye cevapladı. “Putin’in sırtımızdan bıçaklandık açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Özdağ, “Uçağı düşürülmüş ülkenin cumhurbaşkanının vereceği tepkidir. Ancak Rus savaş uçaklarının daha önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti hava sahasını hem de uzun süredir ve uzun mesafeli ihlal ettiği gerçeği göz önünde tutulmalıdır. Ancak varılan noktada yapılması gereken her iki tarafın arasındaki ilişkileri askeri anlamda daha iyi planlamasıdır. Moskova’dan önemli bir seyahat var, iptal edilirse üzülürüm. Ama görüşmeler bu meseleyi çözmek için tek yol olarak görülmeli. Keşke iptal edilmeseydi.” şeklinde açıklama yaptı. İHA