Böbrek Nakli ve Hemodiyaliz Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, böbrek hastalarının birçok sorunu olduğunu ve yardım bekledediklerini ifade etti. Yalçın, “Derneğimiz bünyesinde kayıtlı 600 üyemiz var. Gaziantep genelinde 1200-1300 tane böbrek hastası var. Bizim buradaki hastalarımızın bazısının gözü görmüyor; bazısının ayakları yok. Tedavi bizi tamamen iyileştirmiyor” dedi.

KEMİK ERİMESİ ORTAYA ÇIKIYOR

Diyalize giren bazı böbrek hastalarında kemik erimesi probleminin ortaya çıktığını belirten Yalçın, “Bir hasta makineye ne kadar çok girerse vücudu o oranda yıpranıyor. Bazı hastalarımız tedavi görürken kemik erimesi başlıyor. Makine kalbe zarar veriyor. Damarlara zarar veriyor. Vatandaşlarımızdan bağış konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle nakil bekleyen genç hastalarımız var. Onların da benim durumuma gelmemesi için organ bağışı çok önemli” diye konuştu.

ÇÖZÜM BULUNSUN

Derme çatma bir dernek binaları olduğunu ve derneğe üye böbrek hastalarının dahi çıkarken zorlandıklarını ifade eden Yalçın, yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu. Yalçın, “Bazı hasta üyelerimiz, dernek binamıza inip çıkmakta çok zorlanıyorlar. Bu hastalarımız dernek binamıza sürekli gelip gidebiliseler sorunları ile daha yakında ilgilenebiliriz. Ancak bu şekilde onlara ulaşmakta ve onların da bize ulaşmasında sorunlar yaşıyoruz. Yer sorunu yaşıyoruz. Ben yetkililerimizden özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımdan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan biz böbrek hastaları için uygun bir yer tahsis etmelerini istiyoruz. Buradaki dernek binamız 3. Katta bulunuyor. İçerisinde suyu ve lavabosu yok. Derneğimize gelen hastalarımız lavabo ihtiyacı için Mehmet Paşa Cami’ne gidiyorlar. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. İHA