Cahit Nakıboğlu başkanlığındaki Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Nakıboğlu, OSB’lerin sorunlarını ileterek Bakan Elitaş’tan destek istedi. Nakıboğlu “Bedelsiz arsa tahsisleriyle ilgili mahsup konusunda yaşanan sıkıntılar hakkında rapor sunarak, bu konuda sizlerden destek istiyoruz" dedi.

OSBÜK heyeti, ilk olarak Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Bakan Elitaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Nakıboğlu, bilgi verdi. Ekonomi bürokratlarının yer aldığı toplantıda OSBÜK Heyetine büyük bir ilgili gösteren Bakan Elitaş, “OSBÜK’ün yaptığı organizasyonların birçoğuna katıldım. Bu nedenle OSB’lerin sorunlarını yakından biliyorum. Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması için OSB’lere büyük işler düşüyor. Sanayi camiasının önünü açacak çalışmaları OSBÜK ile birlikte yapacağız” dedi.

ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Bakan Elitaş, konunun halihazırda mecliste olduğunu ve ilgileneceğini belirterek meselenin çözüme kavuşturulacağını belirtti. OSBÜK’ün görüş ve önerilerinin önemli olduğu vurgusunu yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Rusya mevzusunada değinerek, “Bu konuda Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Sanayicimizin zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIK SANAYİCİLER İÇİN BÜYÜK ŞANS

Heyet buradan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etmek için Sanayi Bakanlığı'na geçti. OSBÜK’ün çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Nakıboğlu Bakan Işık ile bir süre sohbet etti. "Bakan Işık’ın tekrar Sanayi Bakanlığı’nın başında olması bizler için büyük bir şanstır" diyen OSBÜK Başkanı Nakıboğlu, Bakan Işık'ın sanayicilerin sorunlarına vakıf olduğunu ve OSBÜK olarak bizlere her zamanki gibi destek olacağını belirtti. Ayrıca Nakıboğlu Bakan Işık’I OSBÜK’ün Konya ve İstanbul da düzenleyeceği toplantılara davet etti.

OSB'LERİN YAKINDAN TANIYORUM

Organize Sanayi Bölgelerini yakından tanıdıklarını ifade eden Bakan Işık, “2023’e doğru giden yolda sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek ilerleyeceğiz. OSB’lerin Türkiye ekonomisine katkısını ve ihracatta olan payını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle OSB’lerin Üst Kuruluşu olan OSBÜK çok önemli görevler yerine getirdiğini biliyoruz. Artık OSBÜK’ü daha da ön plana çıkartarak yüceltmeli ve büyütmeliyiz. Çalışmalarımızı bu yönde de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.