Gazikent'te Zekeriya Konukoğlu okulunun öğrencilerinin yaşadığı sorun gazetemizin konuyu gündeme getirmesiyle çözüldü. Bu okulda, ilköğretim ve ortaöğretimin ayrılması üzerine Atakent'te bulunan Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu'na yönlendirilen ancak okulun kapalı olması nedeniyle boşta kalan 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin okul sorunu çözüldü. Dün okula gitmesi yolunda çağrıda bulunulan öğrencilere ders kitapları dağıtılırken, bugün ise ders başı yapacakları öğrenildi. Bu arada Şehitkamil ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Yağcı yaptığı açıklamada, sorunun çözüldüğünü belirterek bilgi verdi.

PAZARTESİ KAPALIYDI

Zekeriya Konukoğlu'nda ilköğretim ve orta öğretim ayrılırken, İlköğretim mevcut okulda kalmış, 6, 7 ve 8. sınıflar ise Gazikent'te bulunan Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu'na yönlendirilmişti. Ancak öğrenciler Pazartesi günü yeni okullarına gittiklerinde okulun kapalı olduğunu görünce şaşırıp kalmıştı.

BUGÜN EĞİTİM-ÖĞRETİM BAŞLIYOR

Gazetemizi arayan çok sayıda veli, üç gün okula gidip geldiklerini ancak inşaat çalışmaları nedeniyle kendilerine okulun kapalı olduğunun söylendiğini belirtirken, okul yöneticileri de Çarşamba gününe kadar ders yapılmayan okulda Perşembe gününden itibaren eğitim-öğretimin başladığını ifade ettiler.

Milli Eğitim'den Açıklama

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, "Öğrencileri Başka Okula Naklettiler Ama" başlıklı haberimizle ilgili açıklama gönderdi.

Yağcı, açıklamasında Zekeriya Konukoğlu İlköğretim Okulu'nun mevzuat gereği dönüşüm kapsamına alınarak ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldığını, ilkokul öğrencilerinin mevcut binasında eğitimlerine devam ederken, ortaokul öğrencilerinin ise Müdür görevlendirilmesi yapılmak suretiyle, Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun eski binasında eğitimlerine devam etmelerinin sağlandığını belirtti.

Yağcı, "17/09/2014 tarihli internet sitenizde yayımlanan, "Öğrencileri Başka Okula Naklettiler Ama" başlıklı haberiniz ile ilgili olarak, Müdürlüğümüz tarafından gerekli incelemeler yapılmıştır. Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kendi binası tamamlanıncaya kadar, Gazikent IMKB Ortaokulu bünyesinde eğitim öğretime devam etmektedir.."

Meral KINACILAR