Mütercim Asım İlkokulu / Ortaokulu, Özel DEVA Hastanesi’nin katkıları ile ecdadlarına yakışır bir şölen ile Gaziantep’in Kurtuluşunun 93. Yıldönümü etkinlikleri düzenledi.

Yıl 1921: Çanakkale Savaşı üzerinden 7 yıl geçmiş ve güzelim vatanımız, KurtuluşDestanını yazmaya her türlü fedakarlıkla genci yaşlısı , çocuğu yetişkini ve kadını erkeği demeden devam ederken, bu destanda her cephede fedakarca hizmetlerde bulunmuş olan Antep halkı kendi şehrini de Fransızlar’a karşı dışarıdan 11 ay boyunca hiçbir destek almadan, hemen her yaştan toplam 6317 şehit vererek bu güzel şehirde Çanakkale gibi kutsal birdestan yazmışlardır. O kadar çok ki! O Kadar çok ki! İnsanın manevi duygularını şahlandıracakyaşanmışlıklar:

KUTSAL DESTAN

Çocuğunu Halep iline evlatlık vererek karşılığında aldığı para ile Tüfek satın alıp

savunmaya katılan fedakar Mustafa Baba mı, Büyükleri Kilis yolunda Fransız kalleşlerini durdurmaya çalışırken onlara erzak ve mühimmat götüren 14-18 yaşları arasında olan 14 çocuk şehidimiz mi; nöbet sırası bende “Benim kanım sizinkinden ucuz değil” diyen Yörük Fatma mı, Anasına siper olan çocuk şehit KAMİL mi... İşte tüm bu maneviyat şehitlerimizin bize yadigarı olan Gaziantep’imizin kurtuluş şölenleri de buna yakışır bir şekilde olmalı düsturu ile yola çıkan Mütercim Asım İlkokulu / Ortaokulu idareci ve personelleri; Özel DEVA Hastanesi’nin katkıları ile ecdadlarına yakışır bir şölen ile Gaziantep’in Kurtuluşunun 93. Yıldönümü etkinlikleri düzenledi.

ÖZÜNE YAKIŞIR KUTLANMALI

Konuşmacı olarak akademisyen Doç Dr. Numan Durak Aksoy İlçe milli eğitim şube müdürleri Cüneyit Çulcu, Osman Şahin, Vehbi Öztürk ve Mehmet Ürkmez, okul müdürleri Mehmet Ali Tutar, Ayhan Keklik, Cengiz Temiz, Habib Tekin ve okul aile birliği temsilcileri ile velilerin katıldığı şölen, ilk olarak Okul Müdürü İlhan Gök’ün açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında maddi ve manevi katkılarından dolayı Özel DEVA Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beyhan Tahmazoğlu’na teşekkür eden İlhan Gök, ardından Kurtuluş Bayramı olarak nitelendirdiği Antep Savunması’nın özüne yakışır bir şekilde ecdadı yad ederek, onların maneviyatlarını anlayarak kutlanması gerektiğine işaret etti.

TAHMAZOĞLU’NDAN OKUL YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Ardından söz alan Özel DEVA Hastanesi YÖnetim Kurulu Başkanı Dr. Beyhan Tahmazoğlu, böyle bir güne yakışır şekilde düzenlenen etkinliklerden dolayı okul yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederek, topluma yararlı herkonuda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti.

ŞAHSİYET, ONUR, NAMUS VE MANEVİYAT SAVUNMASI

Kurtuluş Haftası etkinlikleri nedeni ile okul çapında düzenlenen Resim Yarışması ve Spor etkinliklerinde derece yapan öğrencilere Ödülleri takdim edildikten sonra kürsüye Doç. Dr. Numan Durak Aksoy çıktı.

Konuşmasında Antep Savunması’nın ülkemiz için tekrar eden bir Çanakkale Destanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Numan Durak Aksoy, katılımcılara 93 yıl önce verilen savunmanın yalnızca bir şehir savunması veya bir işgale direniş olmadığı, bundan öte 1071 yılında geldiğimiz bu topraklarda bu savunmanın aynı zamanda bir Şahsiyet, Onur, Namus ve Maneviyat Savunması olduğunu belirterek, bu nedenle şimdiki nesillerimizin bunun idrakinde yetiştirilmeleri gerektiğini vurguladı.

COŞKUYLA KUTLANDI

Şölenin bir diğer dikkat çekici yanı ise Okul Müzik iğretmeni Cizem Alişan tarafından yönetilen korosunun Türk’ü anlatan Türkülerle Çanakkale’den Başlayarak Antep Savunmasını dile getiren Türküler ile zaman zaman katılımcılara o günün maneviyatını yaşatması oldu. Şölen sonunda okula getirilmiş olan orkestra eşliğinde çocuklarımız yerel oyun havaları eşiliğinde büyük bir coşku ile eğlendiler. Haber Merkezi