Şahinbey Belediye Meclis toplantısı dün başkan Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı yine hareketli geçti. CHP Grubu Belede Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu soru yağmuruna tutarken, bunların inandırıcı şekilde yanıtını istedi. CHP'liler önce Cemevlerinin ibadethane sayılması için meclis başkanlığına önerge verdi. CHP'nin önergesi oy çokluğu ile gündeme alınmadı. Daha sonra CHP'li Meclis üyesi Mehmet Dokbay, "Belediye spor kulüplerinin yönetimlerinde hangi kişi ve inşaat firmalarının yöneticileri bulunmaktadır? İnşaat firmaları ve kişiler spor kulüplerine ne kadar bağışta bulunmuşlardır? Ahmet Selim Ener isimli EDA CAN isimli firmanın ortaklarından olan kişinin spor kulübünde yönetici olmasının sebebi nedir? EDA CAN grubu ile Belediye arasındaki bağ nedir? diye sordu.

Şahinbey Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin 12 maddeye ek olarak bir madde daha ele alındı. Ele alınan maddelerin 4'ü oy çokluğuyla kabul edilirken kalan 8 madde oy birliğiyle kabul edildi. Meclise gündem dışı olarak getirilen Cemevlerinin ibadethane olarak meclis gündemine alınıp alınmaması ise CHP'li üyelerin evet oylarına karşılık AKP'li üyelerin ret olarıyla iptal edildi.

SORU BOMBARDIMANI

Gündemin 4. maddesi olan Belediye Meclisinin 08.10.2014 tarih 135 sayılı kararıyla onaylanan Güneykent Mahallesi, pafta 19J-3D'de hazırlanan Yurt Alanı Uygulama İmar Plan Değişikliğine yapılan itirazın değerlendirmesi teklifiyle ilgili söz alan Hasan Şencan, Tahmazoğlu'na, "Bina bilgimiz dahilinde mi yapıldı? Kaçaklardan haberiniz var mı? Şehrin göbeğinde bu duruma neden müdahale etmediniz ?" diye sordu.

"KAMU KAYNAKLARININ İSRAFI SÖZ KONUSU MUDUR"

Gündem dışı olarak mecliste konuşan CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç ise, "Belediyeye ait veya kiralık reklam panolarında kutlama mesajları yapılırken ya da belediye hizmetleri tanıtılırken isminizin ve fotoğrafınızın ön planda olduğu görülmektedir. İsminizin ve fotoğrafınızın olduğu tanıtımları belediye bütçesinden mi karşılıyorsunuz, yoksa kendi cebinizden mi karşılıyorsunuz? Belediye başkanın isminin ve fotoğrafının olduğu bu gibi durumlarda Kamu kaynaklarının israfı söz konusu mudur?" şeklindeki sorularını Başkan Tahmazoğlu'na yöneltti.

"EDA CAN İSİMLİ GRUBUN BELEDİYE İLE ARASINDAKİ BAĞ NEDİR ?"

Gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay ise, "Belediye spor kulüplerinin yönetimlerinde hangi kişi ve inşaat firmalarının yöneticileri bulunmaktadır? İnşaat firmaları ve kişiler spor kulüplerine ne kadar bağışta bulunmuşlardır? Ahmet Selim Ener isimli EDA CAN isimli firmanın ortaklarından olan kişinin spor kulübünde yönetici olmasının sebebi nedir? EDA CAN grubu ile Belediye arasındaki bağ nedir? diye sordu.

CHP GRUBU ÖNERGE VERDİ

CHP Grubu Cemevlerinin ibadethane sayılması için meclis başkanlığına önerge verdi. CHP'nin önergesi oy çokluğu ile gündeme alınmadı. Cemevlerinin ibadethane olarak meclis gündemine alınıp alınmamasına ilişkin konuşan Başkan Tahmazoğlu , "Cemevlerinin ibadethane sayılması Belediye Meclisinin görevi değil TBMM'nin görevidir. Biz yinede maddeyi oylamaya aldık tasarı oy çokluğuyla reddedildi" dedi.

UĞUR KALKAN:SEÇİM DÖNEMİ ALEVİ ÇALIŞTAYLARI YAPILIYOR

Konu üzerine söz alan CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan tasarının gündeme alınmamasını eleştirerek şunları konuştu: "Geçtiğimiz günlerde Maltepe Belediye Meclisinde Cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili önerge verildi ve meclisce kabul edildi. Bunu da 5393 sayılı Kanunun Yetki ve imtiyazları başlıklı 15. Maddesinin (a) bendi belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faliyet ve girişimde bulunmak hükmü gereğince yaptı. Geçtiğimiz günlerde de AİHM 2010 yılında yapılan başvuruyla ilgili Türkiye'nin AİHM Sözleşmesin ayrımcılığın yasaklanması ile ilgili 14. maddeyi ihlal ettiğine karar verdi. Ülkemizde özellikle seçim dönemlerinde Alevi çalıştayları yapılmakta. Alevilerin yaşadıkları sorunlara çözüm bulacaklarını her yerde yayınlamaktadırlar. Bugün çıkan kararla bu çalışmaların göstermelik olduğu görülmüştür. Haluk ŞAHİN