İl binasında partililere seslenen Sucu, hem söz verdi, hem de kentin sorunlarını dile getirdi. Sucu, "Trafik, Suriyeliler, hırsızlık, yolsuzluk alabildiğince sorunlarımız var. Belediyeleri alamazsak bu sorunları çözemiyoruz. Çünkü bizim sözümüz dinlenmiyor" dedi.

2 Aralık'ta yapılacak CHP Olağan İl Kongresi'nde aday olduğunu açıklarken, iki konuda da söz verdi. Sucu, hem yerel, hem genel, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacaklarını belirtirken, aday belirlemede ön seçim yaptıracaklarını, genel merkezin bunu dikkate almaması durumunda ise istifa edeceklerine partililer huzurunda söz verdi.

GAZİANTEP'İN ALABİLDİĞİNCE SORUNU VAR

Kentin bir çok sorunu olduğunu, bu sorunların ancak yerel yönetimleri alarak çözüleceğini dile getiren Sucu, "Trafik, Suriyeliler, hırsızlık, yolsuzluk alabildiğince sorunlarımız var. Biz yerel yönetimlere seçilmezsek, belediyeleri kazanamazsak bu sorunları çözemiyoruz. Çünkü bizim sözümüz dinlenmiyor. Biz iyi çalışmalıyız, örgütümüz iyi çalışmalı, biz yerel seçimlerde başarılı olmalıyız. Genel seçimleri kazanmak yerel seçimlerden geçer. Şehitkamil'de 8 meclis üyesi değil,38 meclis üyemiz olmalı. Onun için örgüte ihtiyacımız var, desteğinize ihtiyacımız var, biz ancak sizle kazanırız, örgütle kazanırız. Tek yönetim bu işi beceremez, yapamaz. Size sonuna kadar güveniyorum. Onun için il başkanlığına yeniden talibiz. Size söz veriyoruz hem yerel, hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimi biz kazanacağız. Halka baktığımız zaman bu ışık var. Görev sizlere ve bizlere düşüyor. Bizde bunu yapmaya söz veriyoruz" dedi.

ÖN SEÇİM SÖZÜ

Partililere ön seçim sözü de veren Sucu, "Biz örgütün önüne ön seçimi getireceğiz. Genel merkez ön seçimi ister yapsın ister yapmasın. Her ilçeye sandık koyacak kadar örgütümüz var. Ön seçim yapılacak o konuda kimsenin tereddütü olmasın. İlçe başkanlarıyla beraber hepimiz ön seçim olmazsa Trabzon gibi çekiliriz o zaman ön seçim yapılır. Olmazsa istifa ederiz" dedi.

SÜLALEMLE CHP'YE BÜYÜK HİZMETLER VERDİK

İl binasında basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Hayri Sucu, 20 Mart 2016'da görevi teslim aldığını, olağanüstü kongreyle seçildiğini hatırlattı. Şehitkamil dışında tüm ilçe başkanlarının da desteğini alan, Sucu toplantıda göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları söyledi:"Görevimizi devraldıktan sonra ilk işimiz parti içi barışı sağlamak oldu. İlk işimiz küsen partilileri, karşımıza aday olanı, karşımızda çalışanları, bir bir ziyaret ettik, hepsini severek sayarak kucakladık. 30 yıl önce amcalarım, babam ve kardeşlerim, sülalemle CHP'ye çok büyük hizmetler verdik. Bizim partililerimiz, karakola düştüğünde bizim yanımıza geldi, hastaneye düştü bizim yanımıza geldi, işsiz kaldı bizim yanımıza geldi. Benim yanımda 17-18 tane partilim çalışıyor. Başka partiden biri benim yanımda çalışamaz."

FETÖCÜLER DIŞARIDA, GARİBANLAR İÇERİDE

15 Temmuz darbe girişiminden sonra partiye 2 bin kişinin üzerinde mağdur geldiğini, genel merkezin talimatıyla bu mağdurların hepsine yardımcı olduklarını anlatan Sucu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu mağdur insanların hepsine bir bir yardım ettik ve genel merkeze bildirdik. Ve bize gelenlerin çoğu partilimizdi. Zaten 15 Temmuz'da FETÖ'cüleri içeri atmadılar, garibanların çocuklarını attılar. Yoksa şuanda FETÖ'nün karşısında diz çökenlerin hepsi görev başındalar. Esas bizim mağdurlarımız halkın garibanın işçinin garibanın çocukları."

KİMSEYİ ÖTELEMEDİK

Ardından bir referandum süreci yaşandığını, ilgili komisyonları kurarak çalıştıklarını söyleyen Sucu, "Şu bizden, şu sizden demeden bütün komisyonları kurduk, parti örgütümüzü davet ettik. Şahinbey ve Şehitkamal'i iki bölgeye böldük. Kol kola verdik, çalıştık. Kimseyi ötelemedik,bizden görev isteyen her arkadaşımıza görev verdik ve onlara teşekkür ediyorum verdikleri emekten dolayı" dedi.

2019'DA BİZ KAZANACAĞIZ

'Asıl görev bundan sonra başlayacak' diyen Sucu, "Eğer bizi tekrar bu göreve layık görürseniz asıl çalışma bundan sonra başlayacak. Çünkü önümüzde çok büyük bir süreç var. Ya var olacağız ya yok olacağız. 2019 seçimleri bizim için ve partimiz için bir dönüm noktasıdır. Biz her zaman Atatürk'ün askerleriyiz diye slogan atıyorduk. Atatürk'ün askerleri şimdi iş başına geçecek. Bunu biz tek başımıza yapamayız. Görev üstlenecek olan örgüttür, örgütün başıdır, hepberaber yapacağız ve kazanacağız. Atatürk'ün verdiği talimatları okuyun zamanında Türkiye'nin başı ne zaman dara girse sosyal demokratlar, Atatürkçüler, cumhuriyetçiler ortaya çıkar, bizde sahaya çıkacağız ve Allah'ın izniyle 2019'da biz kazanacağız" diye konuştu.

BAYRAK YARIŞI

Ali Şimşek'e başarı dileyen Sucu, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, "CHP'de seçimler tek adayla olmaz, bizim o zaman diğer partilerden ne farkımız kalır? Önemli olan kongre bittikten sonra kolkola girmek. Biz örgütle kol kola gireceğiz. Kazanan kaybedene şapka çıkaracak. Kaybeden yok, kazanan CHP olacaktır" şeklinde konuştu.HABER MERKEZİ