PTT birinci liginde altı hafta sonra galibiyet ile yeniden tanışan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da uzun bir aradan sonra yüzler gülmeye başladı.

Son iki haftadır güzel oyununu skora yansıtamayan mavi – beyazlı temsilcimiz, güçlü rakibi Antalyaspor, karşısında elde ettiği galibiyetle umutlarını arttırdı.

KENETLENDİLER

Kayserispor ve Adana maçlarında hem oyun olarak hem de girilen pozisyon sayısı olarak galibiyeti hak eden taraf olduklarını açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “ Kaybettiğimiz Kayserispor ve Adanaspor maçlarında da çok iyi futbol ortaya koymuştuk ama ne yazık ki o maçları kaybettik. Bu maça çıkarken 4 maçı kaybetmiş bir takım görüntüsündeydik ki oyuncularımızda bunun stresi de vardı. Ama bizim oyuncularımız bugün çok önemli bir olayı gerçekleştirdiler. 4 maç kaybetmiş bir takım çözüm bulmaya çalıştı. Normalde bu kadar uzun süre maç kaybeden takım suçlu arar. Birbirlerine suç atarlar, başka yerler de hatayı ararlar. Ama benim oyuncular bugün birbirlerine suç atmaktansa kenetlendiler. Benim oyuncularım bunu başardı “dedi.

SERİYE ÇEVİRMELİYİZ

Güçlü rakipleri Antalyaspor karşısında çok iyi futbol ortaya koyduklarını kaydeden Kutlu, “Kötü zeminde futbol adına ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yaptılar. Mücadele ettiler, pas yaptılar, hızlı hücuma çıktılar, gol pozisyonuna girdiler, rakibe en asgari pozisyon verdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bu galibiyeti seriye çevirirsek yukarıya tırmanacağımız düşünüyorum. Çünkü biz iyi oynayan bir ekibiz. Galibiyetlerde geldiği zaman kendimize olan güvenimiz daha da artacak. Mutluyuz, güzel bir oyun eve güzel bir galibiyet oldu” dedi.

ZEMİN DEZAVANTAJ

Kaliteli futbolculara sahip olduklarını ve oynayan bir ekip olduklarını aktaran Kutlu, “Rakibi bozmaya çalışan değil de oynamaya çalışan bir takımız. Oynadığımız futbolun güzel olması bizim için çok daha önemliydi, Kamil Ocak Stadyumunun oldukça kötü zemini olmasına rağmen futbolcularım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bu zemin bizim adımıza dezavantaj teşkil ediyor” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU