Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bezen Balamir Çoşkun, Suriye’de yapılan seçimi değerlerdi. Coşkun, “Suriye'de yapılan seçim şimdiye kadar otoriter rejimler tarafından yönetilen ülkelerde yapılan seçimlerden farklı olarak değerlendirilmemelidir” dedi.

Suriye seçimlerinde durumun daha da vahim olduğunu belirten Coşkun, “Rejime karşı silahlı çatışma içinde olan irili ufaklı onlarca muhalif grubun olduğu, ülkenin ancak belli kesimlerinde rejimin hakimiyet sağlayabildiği başarısız devlet kategorisinde değerlendirilebilecek bir ülkede, uluslararası gözlemcilerin hatta gazetecilerin bile izlemesine izin verilmeyen bir seçimin sonucunda Beşar Esad'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ne dünyaya Esad'ın ülkenin meşru lideri olduğunu gösterir ne de Suriye'deki iç savaşı sona erdirir.” diye ifade etti.

SAVAŞI ETKİLER Mİ ?

Seçim sonucunun iç savaşı olumlu ya da olumsuz çok fazla etkilemeyeceğini söyleyen Çoşkun, “Esad kendi taraftarları ve de birtakım siyasi baskılar sonucu kendine oy veren kesim tarafından seçilmiştir. Muhalif guruplar Esad'ın liderliğinin devamı veya başka bir liderin ismi üzerinde mutabakata varıp toplumun tüm kesimlerine eşit haklar sağlayacak bir anayasa yazımına başlamadıkları sürece sivil savaş devam edecek gibi görünmektedir.” dedi. BÜLTEN