Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde AK Partili belediye tarafından, 3 milyon liraya hayali kanalizasyon yaptırıldığı yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Hasanbeyli ilçe belediye başkanı Alparslan Koca tarafından ortaya çıkartılan hayali kanalizasyon işinin sorumlularından biri olarak gösterilen GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, hakkındaki iddiaları yalanladı. Sönmezler, "Söz konusu dönemde İller Bankası Adana Bölge Müdürü olarak görev yapmaktaydım. Bahsi geçen iş Osmaniye İline bağlı Hasanbeyli kanalizasyon hattına ilişkindir. Konunun bana uzanan bir tarafı yok" dedi.

İller Bankası, 12 Mayıs 2011’de Osmaniye’nin Hasanbeyli İlçesi’nin kanalizasyon altyapısını ihaleye çıkardı. Sözleşme bedeli 2 milyon 995 bin TL olan ihaleyi Karataş inşaat firması kazandı. Firma, bitiş tarihi 17 Mayıs 2013 olan işi 12 Kasım 2012’de “Bitirdim” diyerek parasını aldı. O dönemki AKP’li Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu geçici kabule onay verdi. İller Bankası, yeni seçilen MHP’li Belediye Başkanı Alpaslan Koca’ya ise, “Kesin kabulü yap, dosyayı kapatalım” diye baskı yaptı. İhale nedeniyle belediyesi 1 milyon 910 bin TL borçlu gözüken Koca, ‘yapıldı’ denen 38 kilometrelik kanalizasyon şebekesini kepçeyle kazarak kontrol ettirdi.

KAZIYA KAMERAYLA TESPİT

Kamerayla yapılan tespitte 2.5 kilometrelik ana hat borusu ile 902 parsel bacasının hiç yapılmadığı belirlendi. Üstüne üstlük evlerin arasındaki 12.5 kilometrelik kanal hattının döşenmediği saptandı. Firmanın; döşendi gösterdiği kanal hattından 94 bin, gerçekte yapılmayan 902 parsel bacasından 895 bin, yataklama ve gömleklemeden 233 bin, karayolu geçişlerinde kullanmadığı malzemeden ise 100 bin TL haksız para aldığı öne sürüldü.

SÖNMEZLER:BENİMLE BİR İLGİSİ YOK

3 Milyonluk vurgunun sorumlularından biri olarak gösterilen o dönem İller Bankası Adana Bölge Müdürü olarak görev yapan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Konunun İller Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığınca incelendiğini, şahsı ve personeli Dilek Aktan hakkında gerek idari gerekse de adli herhangi bir işlem yapılmadığını söyleyen Sönmezler, "Şahsım ile ilgili bir işlem dahi yapılmayan olay hakkında böyle bir haber yapılması kişilik haklarımı zedelemiştir. Neticede soruşturma inceleme yapılmış bitmiş. Benimle bir bağlantısı yok. O işin başında olan biri değildim. Benim olayla bir ilgim yok. Bana uzanan bir tarafı yok" diye konuştu. Meral KINACILAR