Settar Konukoğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümünü kutladı ve Gaziantep’in ve GTO’nun gelişmesi için bir yıl boyunca özverili bir şekilde çalışan meclis üyelerine teşekkür etti.

HIDIROĞLU BİLGİ VERDİ

Meclis toplantısında, küresel, bölgesel ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren ve Odanın çalışma ve projeleriyle ilgili meclis üyelerini bilgi veren Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu; 2018’de 120. Kuruluş Yıl dönümünü kutlayacak olan Gaziantep Ticaret Odası’nın kuruluşundan günümüze Gaziantep ve ülke için çalıştığını, birçok önemli projeye imza attığını belirtti.

BEKLENTİLER BÜYÜK

Yılın son meclis toplantısında 2017 yılındaki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren ve 2018 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de paylaşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, “2017 yılı dünyada ve bölgemizde zorlu geçti. Ekonomide açıklanan rakamlar 2018 yılına umutla bakmamızı sağlıyor. Son altı yılın en yüksek büyüme oranını yakalayan ülkemizde sürdürülebilir büyümenin devam etmesi gerekiyor. Ekonomi politikaları çerçevesinde yeni yılda da yapısal reformlar ve yerli üretimi teşvik edici adımlar atılmaya devam edilmelidir. Bunun yanında enflasyon mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmelidir. Sınırlarımızda yaşanan sorunların sona ermesi, jeopolitik belirsizliklerin azalması ekonomiyi olumlu yönde etkileyecek gelişmelerin başında geliyor. Ülke olarak 2023 hedeflerine ulaşmak için daha çok yatırım, üretim, istihdam ve daha çok ihracat yapmak zorundayız” şeklinde konuştu. BÜLTEN