HDP'den milletvekili seçilen Celal Doğan ve Mahmut Toğrul, mazbatalarını aldı. Doğan, belediye başkanlığı döneminde olduğu gibi, parlamentoda da Gaziantep'in sorunlarını ön plana çıkarmak için çalışacağını söyledi.

7 Haziran'da yapılan seçimlerin sonucuna göre, Gaziantep'ten TBMM'ye gitmeye hak kazanan HDP milletvekilleri Celal Doğan ve Mahmut Toğrul, Gaziantep Adliyesi'nde imza karşılığında mazbatalarını teslim aldı. Mazbatalarını alan Doğan ve Toğrul, hatıra fotoğrafı çektirdi.

DOĞAN: MİLLETVEKİLİ SİYASETİN YILDIZIDIR

HDP Milletvekili Celal Doğan, TBMM'sinde temsil hakkını kazandığı ikinci mazbatasının olduğunu söyledi. İlkini 1977 yılında aldığını anlatan Doğan, "Milletvekili aslında siyasetin ve demokrasinin en önemli merkezi ve yıldızıdır. Herşeyden önce Gaziantep'te seçimler centilmence geçti. Ben buradan tüm siyasi partilere demokrasi adına teşekkür ederim" dedi.

ÖNEMLİ BİR GÖREV

Sandıktan çıkan sonuçları da değerlendiren Doğan, "6 aylık HDP Gaziantep'ten iki vekil çıkardı. Bu benim açımdan çok önemli. 2004 yılında Ak Parti 9 aylık parti iken ve Gaziantep'te çivisi yokken seçimi kazanmıştı. Zaman zaman seçimlerde bu nevi mağduriyetler, haksızlıklar olabilir. Biz HDP olarak ortaya koyduğumuz performansla Türkiye'nin 2050'lilerin diktatörel anlaşını önleyen bir parti olduk. Bu nedenle aldığımız yüzde 13'lük sonuç sadece bir rakam değil, demokrasiyi ve rejimi ayakta tutabilen bir partidir. Onun için Gaziantep ve Türkiye halkına teşekkür ederim" dedi.

TOĞRUL: HALK CEVABINI VERDİ

HDP milletvekili Mahmut Toğrul ise, halkın en iyi cevabı mecliste verdiğini söyledi. Toğrul, "Öncelikle 100 yılda halkı kutuplaştırılanpolitikalara karşı HDP'nin tüm hakların birarada yaşaması mesajını yanıt buldu. Bu ülkede mevcut iktidarın yıkılmasında önemli bir rol aldık. Aynı şekilde yeni bir iktidarın kurulması Türkiye hükümetsiz kalmaması için üzerimize düşeni yapccağız. Halk artık tek partiden ziyade sorunların tüm partiler tarafından konuşularak, uzlaşılarak, çözülmesi mesajını verdi. En doğru seçenekte CHP ve AKP'nin geniş tabanlı hükümet kurmasıdır" diye konuştu.

STK'LARA ZİYARET

Celal Doğan ve Toğrul, mazbatalarını aldıktan sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç ile Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ile görüşen vekiller, sorunların takipçisi olacakları mesajını verdi. MANSUR YALVAÇ