Gaziantepspor yarın oynayacağı Fenerbahçe’yi 2010 yılından beri yenemiyor. En son Tolunay Kafkas yönetimindeki Gaziantepspor, Alex De Souza’nın golüyle 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Serdar Kurtuluş ve Olcan Adın’ın son dakikalarda attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup edip, unutulmayacak bir zafere imza atmıştı.

Fenerbahçe ile 59. randevuya çıkacak olan Kırmızı-siyahlılar geride kalan maçlarda 11 galibiyet alırken, 39 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı. İki takım oynadıkları 8 maçta ise eşitliği bozamadılar. Gaziantepspor 55 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 123 gol gördü. Ayrıca Fenerbahçe, temsilcimize karşı oynadığı son 9 karşılaşmayı da kazandı. Bu 9 maçta Fenerbahçe tam 24 gol atarken, kırmızı-siyahlı takımımız sadece 4 gol bulabildi.

GAZİANTEP'TEKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yarın yapacakları lig maçıyla Gaziantep'te 29. kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep'te yapılan 28 lig maçında ekibimiz 13, ev sahibi ekip 10 galibiyet aldı, 5 maç berabere bitti. Gol sayısında ise Fenerbahçe'nin 52-37 üstünlüğü bulunuyor.

SÜPER LİG'İN GOL REKORU

57. sezonunu yaşayan lig tarihinde şimdiye dek bir maçta en fazla gol, Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki karşılaşmada filelere gitti. 1991-1992 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazandı, filelere giden toplam 12 gol, ligde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

TARİHE GEÇEN DİĞER BİR MAÇ

Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde 2000-2001 sezonunda İstanbul'da yapılan maç da adeta nefesleri kesti. Ligde 29. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan karşılaşmaya Fenerbahçe 61 puan ve averajla lider, Gaziantepspor ise 58 puanla üçüncü sırada başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Gaziantepspor 3-0 önde kapadı. İkinci yarıda adeta coşan Fenerbahçe, üst üste bulduğu gollerle inanılmazı gerçekleştirip, sahadan 4-3 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçti.